Antena 3 CNN Externe Peste 60 de deţinuţi au evadat printr-un tunel dintr-o închisoare din Yemen

Peste 60 de deţinuţi au evadat printr-un tunel dintr-o închisoare din Yemen

Peste 60 de deţinuţi au evadat printr-un tunel dintr-o închisoare din Yemen
Sursa foto: Foto: EPA/Intact Images
23 Iun 2011   •   16:01

Aproximativ 60 de militanţi islamişti, majoritatea membri al-Qaida reţinuţi în Yemen, au reuşit să evadeze dintr-o închisoare din oraşul Al Mukalla, printr-un tunel, informează The Washington Post.

Deţinuţii au evadat în timpul unei diversiuni create de un grup de militanţi islamişti din exterior, care au atacat închisoarea. Tactica diversiunii cu ajutorul unui atac a mai fost folosită şi anul trecut de gruparea al-Qaida din Peninsula Arabică, pentru a elibera mai mulţi deţinuţi din oraşul Aden.

Gruparea al-Qaida din Peninsula Arabică este responsabilă pentru încercarea de a deturna un avion cu destinaţia Detroit în 2009 şi trimiterea pachetelor explozibile la bordul avioanelor cu destinaţia Statele Unite.

Printre deţinuţii care au evadat se numără membri al-Qaida, care au fost arestaţi pentru atacul în care au fost ucişi turişti străini şi plănuirea unor atentate la ambasada Statelor Unite în Yemen.

Evadaţii au săpat un tunel de aproximativ 40 de metri, au atacat un gardian cu arme fabricate în închisoare, i-au luat arma din dotare şi au deschis focul asupra altor gardieni. În acelaşi timp, din exterior închisoarea a fost atacată de un alt grup, pornind o luptă de aproximativ 30 de minute care a permis deţinuţilor să evadeze.

Ministrul de Interne din Yemen a declarat că trei dintre evadaţi au fost ucişi de forţele de ordine şi alţi doi au fost capturaţi.

×
Subiecte în articol: inchisoare Yemen al Qaida
Parteneri
Situaţie critică în Slănic Prahova: o stradă s-a surpat! ISU intervine
x close