Antena 3 CNN Externe Peste 60 de răniţi după ce un feribot american a lovit cheiul de acostare

Peste 60 de răniţi după ce un feribot american a lovit cheiul de acostare

Peste 60 de răniţi după ce un feribot american a lovit cheiul de acostare
Sursa foto: raniti
09 Mai 2010   •   10:50


Cel puţin 60 de oameni au fost răniţi, dintre care unul foarte grav după ce un feribot a lovit cheiul unde urma să acosteze. Incidentul a avut loc sâmbătă în New York. Ambarcaţiunea avea la bord peste 250 de pasageri şi 18 membri ai echipajului. Mai multe persoane au fost transportate la spital. Cauza accidentului a fost o defecţiune a sistemului de oprire, potrivit CNN.

Autorităţile au precizat că 18 persoane au fost transportate la spitale din zonă, iar alte 37 primesc asistenţă medicală la locul accidentului, potrivit aceleiaşi surse.
Feribotul a mai fost implicat într-un accident produs în octombrie 2003 şi soldat cu moartea a 11 persoane şi rănirea altor 42, a declarat un purtător de cuvânt al Pazei de Coastă.
La bordul feribotului se aflau 252 de pasageri şi 18 membri ai echipajului.
Un purtător de cuvânt al Departamentului Transporturilor din New York a declarat că, înaintea producerii accidentului, căpitanul declanşase alarma, deoarece nu reuşise să reducă viteza navei. Membrii echipajului au încercat să-i mute pe pasageri în partea din spate a feribotului, care se apropia de terminal cu viteza normală de 5 noduri.
Cinci feriboturi transportă zilnic circa 65.000 de pasageri între Staten Island şi partea de sud a Manhattanului. La circa trei ore după accident, traficul feriboturilor fusese reluat şi se desfăşura normal.

Antena3.ro




×
Subiecte în articol: feribot raniti New York pasageri echipaj
Parteneri
Primul sondaj după ce Firea a intrat în cursa pentru Primăria Capitalei
x close