Antena 3 CNN Externe Peste 86 de persoane, majoritatea civili, au murit în violenţele de joi din Siria

Peste 86 de persoane, majoritatea civili, au murit în violenţele de joi din Siria

Peste 86 de persoane, majoritatea civili, au murit în violenţele de joi din Siria
Sursa foto: Foto: Intact Images/ EPA
de M.Z.    |    24 Feb 2012   •   09:30

Cel puţin 86 de persoane au murit în violenţele de joi din Siria, majoritatea fiind civili ucişi în represiunea revoltei populare, a anunţat Observatorul Sirian al Drepturilor Omului (OSDO), citat de AFP.

În provincia rebelă Hama, forţele de securitate au ucis 24 de civili. 13 membri ai unei familii, omorâţi în asaltul forţelor de ordine asupra satului Kafar al-Ton, precum şi doi copii figurează printre victime.

În provincia Idleb, 21 de civili au fost ucişi de forţele regimului, care au lansat atacuri asupra mai multor localităţi, potrivit aceleiaşi surse. Nouă civili, între care un copil de cinci ani, au fost ucişi la Deraa. De asemenea, în provincia Alep, un băiat de opt ani a fost ucis de tirurile forţelor regimului asupra localităţii Ming.

Un civil a fost ucis la Daraya, în provincia Damasc, iar alţi cinci civili au murit din cauza tirurilor trupelor asupra oraşului Deir Ezzor.

În plus, OSDO a evocat moartea a 20 de soldaţi şi membri ai forţelor de securitate, precum şi a cinci dezertori ai armatei, în atacuri sau confruntări din toată ţara.

Forţele de securitate au bătut şi arestat mai mulţi studenţi la Universitatea din Alep, a mai anunţat OSDO, cu sediul în Marea Britanie. Forţele de ordine au lansat gaze lacrimogene pentru a dispersa aproape 2.000 de studenţi care manifestau în campus, provocând cazuri de sufocare, şi au arestat 12 studenţi.

×
Subiecte în articol: Siria morti ucisi violente
Parteneri
ANM anunţă prognoza meteo pentru Săptămâna Mare
x close