Antena 3 CNN Externe Peste jumătate din miniştrii guvernului grec sunt milionari

Peste jumătate din miniştrii guvernului grec sunt milionari

Peste jumătate din miniştrii guvernului grec sunt milionari
Sursa foto: Foto: worldbulletin.net
22 Sep 2010   •   11:03

Mai mult de jumătate dintre miniştrii guvernului grec sunt milionari, cu venituri lunare de zeci de mii de euro. Asta arată un raport prezentat în presa elenă, care şochează opinia publică din Grecia. Oamenii spun că miniştrii sunt primii care ar trebui să strângă cureua, mai ales că recesiunea a lovit Grecia mai tare decât orice altă ţară din zona euro.

Presa din Grecia a dezvăluit că mai mulţi miniştri eleni câştigă peste 150.000 de euro anual, în condiţiile în care veniturile oamenilor au fost reduse cu până la 30 la sută. Grecii sunt supăraţi şi spun că măsurile de austeritate au fost aplicate numai cetăţenilor de rând.

Specialiştii spun că în afară impactului psihologic pozitiv asupra populaţiei, scăderea salariilor guvernanţilor nu ar reprezenta un ajutor semnificativ pentru economia Greciei.

Grecia este singura ţară din zona euro care a avut nevoie de ajutor financiar internaţional pentru a face faţă recesiunii. Uniunea Europeană şi FMI au împrumutat Grecia cu 110 miliarde de euro.

Antena 3





×
Subiecte în articol: ministri guvern averi milionari criza
Parteneri
ANM: Zonele cele mai afectate de praful saharian
x close