Antena 3 CNN Externe Au înghețat 5.000 de pești pentru a se putea patina deasupra lor: „E macabru” - VIDEO

Au înghețat 5.000 de pești pentru a se putea patina deasupra lor: „E macabru” - VIDEO

Au înghețat 5.000 de pești pentru a se putea patina deasupra lor: „E macabru” - VIDEO
Sursa foto: Foto: freeimages.com
de S.T.    |    28 Noi 2016   •   12:26

Un parc de atracţii japonez, care propunea alunecarea pe o pistă îngheţată admirând sub picioare siluetele a 5.000 de peşti congelaţi, a închis patinoarul din cauza valului de critici, relatează AFP.

Firma care gestionează parcul Space World, situat în Kitakyushu (sud-vest), a inaugurat acest patinoar neobişnuit la 12 noiembrie, însă acest concept a fost imediat considerat macabru şi imoral.

„Mai multe voci s-au ridicat pentru a denunţa utilizarea acestor creaturi drept un joc, sau ca risipă de hrană”, a declarat luni AFP un purtător de cuvânt al firmei, Koji Shibata.

Am vrut ca cei care vin să patineze să experimenteze senzaţia de a aluneca pe o mare îngheţată, dar după ce am primit atâtea critici, am decis să-i punem capăt, a declarat responsabilul parcului Toshimi Takeda. Anterior, el îşi exprimase la televiziune regretele sale profunde, faţă de amploarea luată de acest caz.

Gheaţa urmează să fie topită, o operaţiune care ar putea dura o săptămână, şi va fi organizată o ceremonie de omagiu adus peştilor, în prezenţa unui preot şintoist. Am planificat acest lucru, înainte de scandal, a asigurat responsabilul parcului.

Sursă: Agerpres
×
Subiecte în articol: pesti patinoar gheata
Parteneri
Sancţiuni pentru medicii care duc pacienţii de la stat la privat
x close