Antena 3 CNN Externe Ministrul maghiar de externe, premiat de Rusia: "Am combătut pandemia cu vaccin Sputnik și criza energetică cu gaz rusesc"

Ministrul maghiar de externe, premiat de Rusia: "Am combătut pandemia cu vaccin Sputnik și criza energetică cu gaz rusesc"

Ministrul de externe ungar Peter Szijjarto a primit, joi, Ordinul Prieteniei din partea omologului său rus Serghei Lavrov.

Ministrul maghiar de externe, premiat de Rusia: "Am combătut pandemia cu vaccin Sputnik și criza energetică cu gaz rusesc"
Sursa foto: hepta
de Redacția Antena 3 CNN    |    30 Dec 2021   •   16:04

Ceremonia a avut loc la Moscova iar ministrul maghiar a primit distincția pentru activitatea sa de dezvoltare a relațiilor dintre Ungaria şi Federația Rusă, relatează MTI, citată de Agerpres.

Într-o postare pe Facebook, Szijjarto s-a declarat ''mândru de menținerea unei cooperări  cu Moscova bazate pe interese comune şi încredere reciprocă, în pofida tendințelor regionale şi globale descurajatoare''.

Succesul Ungariei în combaterea crizei energetice din Europa şi a pandemiei de coronavirus a depins de hotărârea de a urma o politică externă înrădăcinată în interesele naționale, a afirmat șeful diplomației ungare.

''În primăvară am folosit vaccinuri Sputnik pentru a accelera campania de vaccinare şi acordul privind achizițiile de gaz încheiat în septembrie garantează siguranța energetică a țării noastre'', a spus el.

Ordinul Prieteniei este cea mai prestigioasă distincție rusă acordată unei oficialități străine pentru promovarea cooperării internaționale cu Rusia.

Printre personalitățile care au primit această medalie se află fostul secretar general al ONU Ban Ki-moon, fostul secretar de stat american Rex Tillerson şi fost premier canadian Jean Chretien.

Foto: ministrul maghiar de externe Peter Szijjarto alături de omologul său rus, Serghei Lavrov

×
Subiecte în articol: Peter Szijjarto Rusia Ordinul Prieteniei
Parteneri
Zeci de tornade impresionante au lovit centrul Statelor Unite
x close