x close

"Petrecere" cu 400 de protestatari pe strada unde locuieşte vicepremierul britanic

de G.S.    |    27 Mai 2012   •   15:37
"Petrecere" cu 400 de protestatari pe strada unde locuieşte vicepremierul britanic Foto: INTACT Images/EPA

Sute de membri ai grupului UK Uncut au organizat, sâmbătă, la Londra o "petrecere" pe strada pe care locuieşte vicepremierul britanic, Nick Clegg, în semn de protest faţă de măsurile de austeritate adoptate de Guvern în Marea Britanie, relatează Daily Mail în ediţia electronică.
   
Aproximativ 400 de persoane s-au reunit în sud-vestul Londrei, pe strada pe care locuieşte vicepremierul Nick Clegg, unde au susţinut discursuri, au ascultat muzică şi au interpretat mici piese de teatru. Această manifestaţie a fost organizată la apelul grupului UK Uncut şi face parte dintr-o campanie de protest faţă de persoanele publice considerate responsabile de austeritatea din Marea Britanie.
   
"Nick Clegg este unul dintre arhitecţii austerităţii, este milionar şi trăieşte într-o casă de un milion de lire. Tăierile sunt o alegere politică a acestui Guvern şi a Cabinetului milionarilor, ele nu sunt necesare. Nimeni nu a votat pentru planul dezastruos al lui Cameron şi Clegg, care nu înseamnă decât că vom ajunge să plătim pentru crizele băncilor. Aceste tăieri crude au ca scop distrugerea serviciilor publice, de sănătate, sociale şi viitorul nostru", a declarat Jean Sandler, un susţinător al grupului UK Uncut.
   
"Cei care au ieşit în stradă încearcă să arate că aceste tăieri sunt o alegere politică, o alegere care este a lor, nu a noastră, şi o respingem", a declarat Hannah Waters, membră UK Uncut.
   
Pe teritoriul Marii Britanii au avut loc şi alte proteste faţă de reducerile bugetare, la care au participat angajaţi din sectorul public, muzicieni sau comedianţi.

Parterneri
Parterneri
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri!
Nu, multumesc Accept
sati