Antena 3 Externe Petro Poroşenko l-a decorat postum pe Boris Nemţov cu Ordinul Libertăţii

Petro Poroşenko l-a decorat postum pe Boris Nemţov cu Ordinul Libertăţii

de S.T.    |    03 Mar 2015   •   15:39
Petro Poroşenko l-a decorat postum pe Boris Nemţov cu Ordinul Libertăţii

Preşedintele ucrainean Petro Poroşenko i-a acordat cu titlu postum Ordinul Libertăţii politicianului rus de opoziţie Boris Nemţov, asasinat vineri noaptea la Moscova, a anunţat biroul de presă al preşedinţiei de la Kiev, citat de agenţia Ukrinform în pagina electronică.

"Petro Poroşenko a subliniat că, în memoria poporului ucrainean, Boris Nemţov va rămâne o persoană pentru care libertatea este o valoare universală, care nu cunoaşte nicio graniţă naţională sau limită", a informat biroul de presă al preşedinţiei ucrainene.

"Pentru libertatea noastră şi a voastră - acest slogan istoric devenise motto-ul vieţii lui Boris Nemţov. Prin urmare, am decis să-i ofer Ordinul Libertăţii", a precizat şeful statului.

"Pentru noi, ucrainenii, Boris va fi mereu un patriot rus şi un prieten al Ucrainei. El a dovedit cu viaţa sa că aceste două lucruri pot fi combinate dacă există dorinţă", a adăugat Poroşenko.

Nemţov a fost împuşcat mortal vineri noaptea în apropierea zidurilor Kremlinului. Ucigaşul a fugit fără să fie identificat, determinându-i pe activiştii din opoziţie să îl acuze pe preşedintele Vladimir Putin că a ordonat asasinatul sau cel puţin că a creat o atmosferă de ură politică ce a condus la comiterea acestei crime. Putin a numit uciderea lui Nemţov o "provocare".

Citeşte şi:

Doi politicieni europeni acuză Moscova că le-a interzis să participe la funeraliile lui Nemţov

Ai imagini sau informaţii care ar putea deveni o ştire? Trimite-ne un mesaj la numărul 0744.882.200 pe Whatsapp sau Signal

×
Parteneri
x close