Antena 3 CNN Externe Petro Poroşenko şi Vladimir Putin se vor întâlni la Milano săptămâna viitoare

Petro Poroşenko şi Vladimir Putin se vor întâlni la Milano săptămâna viitoare

Petro Poroşenko şi Vladimir Putin se vor întâlni la Milano săptămâna viitoare
Sursa foto: Foto: Agerpres
11 Oct 2014   •   16:48

Preşedintele Ucrainei, Petro Poroşenko, a anunţat sâmbătă că plănuieşte să-l întâlnească pe omologul său rus Vladimir Putin, pentru a discuta despre conflictul armat din estul Ucrainei. }ntlnirea va avea loc la un summit prevăzut la Milano săptămâna viitoare, relatează AFP.

"La Milano, mă voi întâlni cu preşedintele Federaţiei ruse Vladimir Vladimirovici Putin", a declarat Poroşenko în cursul unei vizite la Harkov, în estul Ucrainei. Kremlinul a evocat deja posibilitatea acestei întâlniri la Summitul ASEM (Dialogul Asia-Europa), la care vor participa reprezentanţi ai Uniunii Europene (UE) şi ai mai multor ţări asiatice, în perioada 16-17 octombrie.

"Nu mă aştept la negocieri uşoare", dar "sunt optimist", a subliniat Poroşenko.
   
Potrivit preşedintelui ucrainean, cancelarul german Angela Merkel, premierii italian Matteo Renzi şi britanic David Cameron, dar şi reprezentanţi de rang înalt ai UE urmează să participe la această întâlnire.

Putin şi Poroşenko s-au mai întâlnit la sfârşitul lui august, în privat, timp de peste două ore, la summitul regional de la Minsk, în Belarus.

Kievul şi Occidentul acuză Rusia că furnizează armament greu separatiştilor şi că a trimis trupe din armată rusă să-i susţină pe rebeli în estul Ucrainei, acuzaţii pe care Moscova le dezminte.

×
Subiecte în articol: Petro Porosenko Vladimir Putin
Parteneri
5 milioane de români care muncesc, îndatorați de stat cu peste 200 de euro
x close