Antena 3 CNN Externe Două petroliere grecești, capturate de Iran, după o acţiune similară a autorităţilor elene

Două petroliere grecești, capturate de Iran, după o acţiune similară a autorităţilor elene

Gardienii Revoluţiei din Iran au anunţat, vineri după-amiază, capturarea a două petroliere din Grecia, în Golful Persic, după ce autorităţile elene au blocat, la solicitarea Statelor Unite, o navă iraniană, în Marea Mediterană.

Două petroliere grecești, capturate de Iran, după o acţiune similară a autorităţilor elene
Sursa foto: Twitter / Intelsky
de Redacția Antena 3 CNN    |    27 Mai 2022   •   20:58

"Au fost capturate vineri două petroliere din Grecia, din cauza neregulilor comise", au comunicat Gardienii Revoluţiei din Iran, conform cotidianului Le Figaro. Ministerul grec de Externe a acuzat Iranul de "piraterie" maritimă.

"Au fost capturate violent două nave. Aceste acţiuni sunt asimilabile pirateriei", a reacţionat Ministerul de Externe de la Atena, citat de agenţia The Associated Press.

Timothy Hawkins, un reprezentant al Flotei a V-a a SUA, activă în Orientul Mijlociu, a anunţat că acţiunile Iranului sunt urmărite atent.

Grecia a anunţat joi că a decis confiscarea petrolului aflat la bordul unei nave iraniene oprite recent în Marea Mediterană. Măsura de confiscare a încărcăturii a fost aplicată la solicitarea Statelor Unite, din cauza încălcării sancţiunilor internaţionale impuse Iranului.

"Este vorba despre o intervenţie judiciară a autorităţilor americane", a declarat un oficial de la Atena. Relaţiile dintre Iran şi Occident rămân tensionate din cauza impasului în negocierile pe tema relansării Acordului nuclear iranian.

×
Subiecte în articol: petrolier Grecia Iran
Parteneri
Atenţionare meteo ANM: Ploi, vijelii, lapoviţă şi ninsoare
x close