Antena 3 CNN Externe Gigantul Pfizer cumpără o nouă companie și vizează tratamente pentru bolile inflamatorii intestinale

Gigantul Pfizer cumpără o nouă companie și vizează tratamente pentru bolile inflamatorii intestinale

Pfizer a anunţat luni că va cumpăra dezvoltatorul de medicamente Arena Pharmaceuticals pentru 6,7 miliarde de dolari, pentru a adăuga în portfoliu o companie cu tratamente promiţătoare care vizează bolile ce afectează stomacul şi intestinul.

Gigantul Pfizer cumpără o nouă companie și vizează tratamente pentru bolile inflamatorii intestinale
Sursa foto: Getty Images
de Alexandra Ionescu    |    13 Dec 2021   •   20:36

Aceasta este cea mai recentă tranzacţie pe care Pfizer a încheiat-o în acest an în care şi-a extins portofoliul de tratamente. Luna trecută, compania a achiziţionat compania de imuno-oncologie Trillium Therapeutics pentru aproximativ 2,22 miliarde de dolari, pentru a-şi consolida "arsenalul" de terapii împotriva cancerului.

Tranzacţia de luni va ajuta Pfizer să obţină acces la tratamentul denumit etrasimod, care este testat într-un studiu avansat în tratarea bolii denumite colita ulcerativă, precum şi într-un studiu mediu-avansat privind boala Crohn, ambele tipuri de boli inflamatorii intestinale care provoacă ulcere în tractul digestiv.

Bolile inflamatorii intestinale reprezintă o piaţă de 20 de miliarde de dolari la nivel mondial, ceea ce o transformă într-o ţintă atractivă pentru producătorii de medicamente, informează Mediafax.

×
Subiecte în articol: Pfizer companie boli tratament
Parteneri
Românii care vor plăti taxe și impozite mai mari de anul următor!
x close