Antena 3 CNN Externe Pfizer dă în judecată un angajat pe motivul că acesta ar fi furat secretul vaccinului COVID-19

Pfizer dă în judecată un angajat pe motivul că acesta ar fi furat secretul vaccinului COVID-19

Pfizer  a dat în judecată o angajată pentru că ar fi furat „zeci” de documente confidențiale, inclusiv unele legate de vaccinul său împotriva COVID-19, în timp ce se pregătea să se angajeze la un concurent.

Pfizer dă în judecată un angajat pe motivul că acesta ar fi furat secretul vaccinului COVID-19
Sursa foto: Getty Images
de Alexandra Ionescu    |    25 Noi 2021   •   20:49

Într-o plângere depusă marți la tribunalul federal din San Diego, Pfizer a declarat că Chun Xiao Li și-a încălcat acordul de confidențialitate prin încărcarea a peste 12.000 de fișiere fără permisiune în conturile și dispozitivele ei personale de pe laptopul primit de la companie.

Materialele  includ un document din 24 septembrie, care conține evaluări interne și recomandări despre vaccinul Pfizer/BioNTech (22UAy.DE) COVID-19, relația Pfizer cu partenerul său german și prezentări privind anticorpii de cancer.

Pfizer a spus că Li, un director asociat de statistică, a încercat în mod repetat să-și acopere urmele, oferind chiar și un laptop „momeală”.

Li „a indus în eroare Pfizer cu privire la ceea ce a luat, cum a luat-o, când și de ce a făcut-o și unde pot fi găsite acele fișiere (și posibil altele)”, a spus producătorul de medicamente din New York.

Pfizer a spus că Li demisionează după 15 ani în companie și pare să aibă o ofertă de a se alătura Xencor Inc (XNCR.O), o companie din California, care se concentrează pe tratamente pentru cancer și boli autoimune.

Li nu a putut fi contactată imediat pentru comentarii prin contul ei de LinkedIn. Xencor nu este inculpat în proces și a refuzat să comenteze.

Pfizer a spus că concurenții au încercat să le recruteze angajații mai ales în 2021, potrivit Reuters.

Într-un ordin emis marți, judecătorul de district din SUA, Cathy Ann Bencivengo, a blocat-o temporar pe Li să folosească secretele comerciale ale Pfizer și a spus că avocații companiei pot examina conturile și dispozitivele pe care aceasta ar fi stocat informațiile.

Următoarea audiere este pe 9 decembrie.

×
Subiecte în articol: Pfizer proces vaccin COVID-19
Parteneri
Percheziții în Bucureşti: "Maestru spiritual” acuzat de trafic de persoane
x close