Antena 3 CNN Externe Pfizer anunță că a descoperit doze false de vaccin care circulă deja în Polonia și Mexic

Pfizer anunță că a descoperit doze false de vaccin care circulă deja în Polonia și Mexic

Compania Pfizer a anunțat, miercuri, că în Mexic și Polonia circulă versiuni false ale vaccinului său împotriva coronavirusului.

Pfizer anunță că a descoperit doze false de vaccin care circulă deja în Polonia și Mexic
de Laura Dinu    |    22 Apr 2021   •   09:08

În Mexic, aproximativ 80 de persoane au plătit câte 1.000 de dolari pentru doze de vaccin, aparent produse de compania Pfizer, care s-au dovedit însă a fi false. 

În Polonia, a fost reținut un bărbat care avea în apartament flacoane cu ceea ce părea a fi un tratament anti rid, reetichetate însă ca vaccinuri Pfizer, împotriva coronavirusului. Din fericire, oamenii legii au acționat înainte ca vreo doză să fie administrată. 

"Pfizer a identificat versiuni contrafăcute ale vaccinului său COVID-19 în Mexic și Polonia", se arată într-un comunicat de presă emis de compania Pfizer.

„Suntem conștienți de faptul că în acest tip de mediu - alimentat de ușurința și comoditatea comerțului electronic și de anonimatul oferit de internet - va exista o creștere a prevalenței fraudei, a contrafacerii și a altor activități ilicite în ceea ce privește vaccinurile și tratamente pentru COVID-19. "

Compania subliniază în comunicat faptul că ”niciun vaccin autentic nu este vândut online” și că Pfizer lucrează împreună cu autoritățile pentru a depista amenințările aduse lanțului său de distribuție și pentru a combate acest tip de comerț ilegal, scrie businessinsider.in.

×
Subiecte în articol: Pfizer
Parteneri
Guvernul a decis: Toate pensiile vor fi livrate înainte de Paşte!
x close