x close

Phenianul avertizează că un al doilea război coreean ar putea izbucni oricând

de S.T.    |    24 Iun 2017   •   22:20
Phenianul avertizează că un al doilea război coreean ar putea izbucni oricând 534 Foto: Agerpres

Coreea de Nord a avertizat sâmbătă că Statele Unite ar putea declanşa un al doilea război coreean, în ajunul marcării a 67 de ani de la izbucnirea primului conflict din peninsulă, care a avut loc între anii 1950 şi 1953, informează Xinhua.

Duminică, 25 iunie, va fi marcată izbucnirea războiului din Coreea.

Statele Unite "împing situaţia din Peninsula Coreea în pragul războiului, comasându-şi masiv activele strategice unele după altele pentru a aduce sub controlul lor total întreaga peninsulă, a cărei importanţă geografică pot ajuta (SUA) să obţină hegemonia regională şi globală", a scris într-un comentariu agenţia de presă nord-coreeană KCNA.

"Ostilitatea SUA şi isteria războiului faţă de RPDC (Republica Populară Democrată Coreeană, numele oficial al ţării - n.r.) sunt tot mai făţişe", se menţionează în comentariul KCNA care îl acuză pe comandantul diviziei a doua a forţelor americane din Coreea de Sud că ar fi spus că trupele americane ar putea reveni oricând în peninsulă pentru a lupta.

"Acest lucru dovedeşte că viziunea sinistră a SUA nu s-a schimbat, deşi au trecut 67 de ani", mai scrie KCNA.

Peninsula Coreea se află practic în stare de război deoarece conflictul coreean s-a încheiat printr-un armistiţiu şi nu cu un acord de pace.

Sursă: Agerpres

Citeşte mai multe despre:

phenian Coreea de Nord Statele Unite razboi conflict
Parterneri
Parterneri
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri!
Nu, multumesc Accept
sati