Antena 3 CNN Externe Phenianul SALUTĂ atacul care l-a vizat pe ambasadorul SUA la Seul

Phenianul SALUTĂ atacul care l-a vizat pe ambasadorul SUA la Seul

Phenianul SALUTĂ atacul care l-a vizat pe ambasadorul SUA la Seul
Sursa foto: Foto: Reuters
05 Mar 2015   •   17:28

Atacul care l-a vizat pe ambasadorul american din Seul "reflectă opinia generală" a publicului nord-coreean şi reprezintă o "pedeapsă dreaptă" aplicată Statelor Unite, consideră regimul comunist din Coreea de Nord.

"Atacul reflectă opinia generală a publicului sud-coreean şi este o pedeapsă dreaptă pentru Statele Unite", transmite agenţia de ştiri oficială a regimului de la Phenian, KCNA.

"Agresorul i-a aplicat un atac just, cu un cuţit, ambasadorului american", adaugă agenţia de presă nord-coreeană.

Ambasadorul Statelor Unite la Seul, Mark Lippert, a fost agresat joi, cu o lamă de ras, în timp ce sa afla la un eveniment dedicat reconcilierii între Coreea de Sud şi Coreea de Nord. Diplomatul american a suferit leziuni la faţă şi la mână, potrivit CNN.

Autorul atacului, Kim Ki-jong, în vârstă de 55 de ani, a fost imobilizat şi arestat. Individul a strigat "Opriţi antrenamentele pentru război!" înainte de a-l ataca pe ambasadorul SUA. 
Nu este prima oară când bărbatul atacă un diplomat străin, el fiind închis în 2010 pentru că a aruncat cu o bucată de beton în ambasadorul Japoniee la Seul.

 

Departamentul de Stat american a condamnat atacul, care intervine în contextul în care Coreea de Sud şi Statele Unite efectuează exerciţii navale implicând zece nave sud-coreene, un distrugător american şi elicoptere de tip Sea Hawk. Pe fondul exerciţiilor, armata nord-coreeană a lansat luni două rachete cu rază scurtă de acţiune în Marea Japoniei.

Marţi seară, Coreea de Nord ameninţa că are capacitatea de a lansa un "atac militar preventiv" împotriva Statelor Unite.

×
Parteneri
Surse: PSD l-ar susţine pe Piedone la Primăria Capitalei
x close