Antena 3 CNN Externe Situaţie inedită în miez de vară: Piaţa San Marco din Veneţia, sub ape

Situaţie inedită în miez de vară: Piaţa San Marco din Veneţia, sub ape

Celebra Piaţă San Marco din Veneţia este sub ape. Inundaţiile au făcut prăpăd. Deşi oraşul beneficiază de un sistem solid de apărare în astfel de situaţii, autorităţile au considerat că nu este cazul ca acesta să intre în funcţiune.

Situaţie inedită în miez de vară: Piaţa San Marco din Veneţia, sub ape
Sursa foto: Getty Images
de Redacția Antena 3 CNN    |    10 Aug 2021   •   15:16

Piaţa San Marco a căzut pradă inundaţiilor. Fenomenul, cunoscut ca "acqua alta", este unul rar pentru mijlocul lunii august. Cea mai joasă parte a Veneției, aflată la doar 64 cm deasupra nivelului mării, este întotdeauna prima care se inundă. Pentru localnici, a fost însă prilej de distracţie.

Veneţia se confruntă în fiecare an, din toamnă, până în primăvară, cu inundaţiile provocate de maree. Oraşul beneficiază şi de un sistem de apărare împotriva inundaţiilor, în valoare de 6 miliarde de euro, care a fost folosit prima dată anul trecut. Numai că acesta intră în funcţiune doar când valurile ajung la peste 110 centimetri înălţime.

Din cauza schimbărilor climatice și a creșterii nivelului mării, piața San Marco a trecut de la inundații de patru ori pe an, la începutul secolului, la peste 60 de ori pe an în prezent.

×
Subiecte în articol: Italia Venetia
Parteneri
Procesul lui Vlad Pascu a fost amânat. Ar putea fi reluat de la zero
x close