Antena 3 CNN Externe PIB-ul Greciei, depăşit de averea celor mai bogate 10 persoane din această ţară

PIB-ul Greciei, depăşit de averea celor mai bogate 10 persoane din această ţară

PIB-ul Greciei, depăşit de averea celor mai bogate 10 persoane din această ţară
Sursa foto: Foto: hug-h.com
09 Iul 2015   •   15:49

Averea cumulată a celor mai bogate zece persoane din Franța se ridică la 194,4 miliarde euro, o sumă ce depășește Produsul Intern Brut al Greciei din 2014, de 179,081 miliarde euro, conform topului publicat de revista economică ''Challenges'', relatează AGERPRES.

În fruntea acestui clasament se situează omul de afaceri Bernard Arnault și familia sa, care controlează grupul de produse de lux LVMH (Louis Vuitton, Loewe, Givenchy, Kenzo, Guerlain, Bvlgari, Moe & Chandon, Dom Perignon...), cu o avere de 34,7 miliarde euro.

Pe locurile următoare se află moștenitoarea imperiului cosmeticelor L'Oréal, Liliane Bettencourt, a cărei avere se cifrează la 30,9 miliarde euro, și omul de afaceri Axel Dumas, aflat în fruntea grupului de lux Hermes, cu o avere estimată la 24,1 miliarde euro.

Poziția a patra îi revine proprietarului lanțului de distribuție Auchan (Alcampo), Gerard Mulliez, cu o avere de 23 miliarde euro, acesta fiind urmat în clasament de Serge Dassault, proprietarul grupului aeronautic Dassault, cu 17,5 miliarde euro.

Președintele operatorului de telecomunicații Numericable, Patrick Drahi, care ocupă locul al șaselea, este singurul membru nou în ''clubul select al celor mai bogați oameni din Franța'' și are o avere estimată la 16,7 miliarde euro, peste cea de 16,5 miliarde euro a fraților Alain și Gerard Wertheimer, aflați la conducerea Casei Chanel, care ocupă poziția a șaptea.

Din nou, luxul și moda, de data asta reprezentate de grupul Kering, acaparează poziția a opta, prin Francois-Henri Pinault, moștenitorul imperiului ce controlează mărci precum Gucci, Puma, Yves Saint Laurent, Balenciaga sau Alexander McQueen, și soț al actriței mexicane Salma Hayek.

Pe locul nouă se situează magnatul Vincent Bollore, proprietarul grupului de transport și media cu același nume, topul fiind încheiat de Xavier Niel, aflat în fruntea grupului Illiad, care în ultimii 15 ani a revoluționat sectorul telecomunicațiilor din Franța, prin ofertele la preț redus ale mărcii sale Free.

Cei mai bogați 500 de francezi au o avere totală de 460 miliarde euro, de cinci ori mai mare față de cea a ''bogaților'' din 1996, când ''Challenges'' a publicat prima dată topul.

Pentru elaborarea topului, revista a recurs la ''o echipă multidisciplinară'', cu experți în capital de risc, evaluarea companiilor și tranzacțiilor sectoriale, care au evaluat patrimoniul, veniturile și participațiile în companii ale unui număr de 3.000 de 'persoane cheie' în viața economică franceză.

×
Subiecte în articol: Franta Grecia PIB
Parteneri
Ce indice de corecție trebuie să ai pentru a avea o pensie mai mare
x close