Antena 3 CNN Externe Pier Luigi Bersani a fost însărcinat cu formarea noului guvern italian

Pier Luigi Bersani a fost însărcinat cu formarea noului guvern italian

Pier Luigi Bersani a fost însărcinat cu formarea noului guvern italian
de M.T.    |    22 Mar 2013   •   19:34

Preşedintele Italiei, Giorgio Napolitano, l-a însărcinat pe Pier Luigi Bersani, liderul coaliţiei de centru-stânga, cu formarea viitorului guvern, relatează AFP, citată de Mediafax.

„L-am însărcinat pe Barsani să verifice existenţa unui sprijin parlamentar pentru formarea unui guvern”, a declarat Napolitano, în contextul în care nici una dintre principalele forţe politice ale Italiei - coaliţia de centru-stânga condusă de Pier Luigi Bersani, coaliţia de dreapta condusă de Silvio Berlusconi şi Mişcarea Cinci Stele a lui Beppe Grillo - nu a obţinut majoritatea în Parlament în urma alegerilor de la sfârşitul lunii februarie.

„Astăzi începe o etapă decisivă pentru ca Italia să aibă un nou guvern. Sarcina pe care am încredinţat-o este primul pas spre atingerea cât mai rapidă a obiectivului", a adăugat preşedintele italian.

Napolitano anunţase încă de joi seară, după 48 de ore de consultări cu principalii lideri politici ai ţării, că va anunţa vineri decizia privind persoana căreia îi va încredinţa sarcina de a forma noul guvern.

„Obiectiv vorbind, Bersani are condiţiile cele mai favorabile pentru a încerca să rezolve problema guvernului. Italia are nevoie de un guvern care să opereze cu toate forţele sale pentru a asigura vitalitatea noului Parlament”, a adăugat Napolitano.

Preşedintele italian le-a mai cerut liderilor politici să uite de neînţelegerile dintre ei şi consideră că doar printr-un „puternic spirit de coeziune naţională” Italia poate depăşi această perioadă delicată pe care o traversează.


   

×
Subiecte în articol: guvern
Parteneri
Mesaj RO-Alert în Slănic Prahova: ”Părăsiți zona!”
x close