Antena 3 CNN Externe Pilot american, ucis deasupra României, înhumat la 80 de ani de la moarte: "El și familia sa, vor fi cu toții acasă"

Pilot american, ucis deasupra României, înhumat la 80 de ani de la moarte: "El și familia sa, vor fi cu toții acasă"

Rămășițele unui pilot american ucis în timpul celui de-al Doilea Război Mondial, când zbura chiar pe deasupra României, au fost, în cele din urmă, repatriate.

Pilot american, ucis deasupra României, înhumat la 80 de ani de la moarte: "El și familia sa, vor fi cu toții acasă"
Sursa foto: Twitter I Suntimes
de Redacția Antena 3 CNN    |    07 Mai 2023   •   09:26

La aproape 80 de ani de la moartea pilotului american, Roy Coulson Harms, familia sa din Wisconsin, SUA, va face o înmormântare creștinească, una de care nu a avut parte la momentul cuvenit, deoarece nu s-a știut exact locul în care avionul s-a prăbușit.

Locotenentul Harms, un tânăr de 26 de ani, pilot pe o aeronavă B-24, a fost ucis în timpul serviciului, fiind doborât deasupra României în 1943, în cadrul unei misiuni de bombardament.

"Nu există nici măcar cuvinte pentru a descrie onoarea de a face parte din așa ceva. El și familia sa, vor fi cu toții acasă", a spus o rudă a pilotului.

În urmă cu șase ani, guvernul american a început să exhumeze rămășițele despre care se credea că sunt asociate cu misiunea lui Harms, iar vara trecută, cu ajutorul surorii și nepotului său, Harms a fost, în sfârșit găsit.

Citește și: Prinţul Harry s-a întors în California cu un zbor British Airways, imediat după încoronarea tatălui său, Regele Charles al III-lea

 

 

×
Parteneri
Percheziții în Bucureşti: "Maestru spiritual” acuzat de trafic de persoane
x close