Antena 3 CNN Externe Doi piloți ai unei mari companii aeriene s-au luat la bătaie într-un Airbus A320, în timpul unui zbor deasupra Europei

Doi piloți ai unei mari companii aeriene s-au luat la bătaie într-un Airbus A320, în timpul unui zbor deasupra Europei

Doi piloți ai companiei Air France au fost implicați într-un incident violent în timpul zborului, în cabina de pilotaj a unui aparat Airbus A320 care se îndrepta de la Geneva la Paris.

Doi piloți ai unei mari companii aeriene s-au luat la bătaie într-un Airbus A320, în timpul unui zbor deasupra Europei
Sursa foto: hepta
de Redacția Antena 3 CNN    |    29 Aug 2022   •   17:55

Informația a apărut inițial în publicația "La Tribune" și a fost preluată de presa internațională.

Conform sursei inițiale, pilotul și copilotul au avut o dispută la scurt timp după decolare.

Cearta a degenerat iar cei doi au început să se îmbrâncească și să se lovească.

Însoțitorii de zbor au intervenit pentru a-i despărți iar unul dintre aceștia a rămas în postul de pilotaj pentru a-i supraveghea pe cei doi protagoniști ai disputei.

Incidentul s-a petrecut în luna iunie a acestui an și a fost confirmat de Air France după apariția relatărilor din presă.

Air France susține că bătaia între piloți nu a afectat siguranța zborului

"Incidentul a fost rezolvat rapid, fără a afecta desfășurarea sau siguranța zborului, care a continuat în mod normal. Piloții în cauză sunt în prezent suspendați de la zbor și așteaptă o decizie managerială", a precizat un purtător de cuvânt al companiei aeriene într-un comunicat.

Probleme mari la Air France, potrivit presei

Relatările de presă pe marginea bătăii dintre piloții avionului Airbus A320 indică faptul că există probleme structurale mai mari la Air France.

Acestea sunt confirmate de Biroul de anchetă și analiză pentru siguranța aviației civile (BEA), organismul guvernamental francez care supraveghează industria aviatică.

Această instituție a comunicat că "a emis o recomandare de siguranță privind respectarea procedurilor de către operator(ul Air France)".

Recomandarea a venit după ce un avion A330 al Air France care călătorea de la Brazzaville la Paris a început să aibă scurgeri de combustibil și a fost deviat pentru a ateriza în Ciad, în data de 31 decembrie 2021.

Agenție guvernamentală franceză: "Piloții de la Air France nu respectă procedurile"

Raportul BEA a stabilit că piloții nu au respectat procedurile privind scurgerile de combustibil, care prevăd oprirea motorului afectat, pentru a reduce riscul de incendiu.

Nerespectarea procedurilor a dus la "o reducere substanțială a marjei de siguranță a zborului, incendiul fiind evitat din întâmplare", se menționează în raport.

Acesta nu este un caz izolat, potrivit instituției franceze de supraveghere.

"Printr-un anumit număr de investigații recente (s-a constatat) că echipajele în cauză nu au efectuat, din diverse motive, în mod voluntar sau nu, anumite proceduri într-un mod conform", a precizat agenția în același raport.

×
Subiecte în articol: Air France bătaie piloti BEA Airbus
Parteneri
Elevii care pot avea vacanţa de Paşte prelungită
x close