Antena 3 CNN Externe PILOTUL ADORMIT a recunoscut că l-a furat somnul la manşă

PILOTUL ADORMIT a recunoscut că l-a furat somnul la manşă

PILOTUL ADORMIT a recunoscut că l-a furat somnul la manşă
01 Mar 2013   •   14:06

Compania Air New Zealand a remis, vineri, un comunicat, în care se spune că un pilot a adormit profund, în timp ce se afla la comanda unei aeronave, ce efectua o cursă internaţională.
Oficialii companiei au insistat pe faptul că siguranţa zborului nu a fost în niciun moment periclitată.

"Somnorosul" era unul dintre cei trei piloţi de la bordul unui avion Boeing 777-300ER, cu 332 de pasageri şi care decolase din Lodra, cu destinaţia Los Angeles, în noiembrie, anul trecut.

Conform Autorităţii Aviatice Civile, pilotul a recunoscut că a adormit la manşă, dar a dat vina pe oboseală, din cauza condiţiilor de cazare din Londra.

"A trebuit să schimb camera de hotel de trei ori, din cauza unei defecţiuni la instalaţia de aer condiţionat. Recunosc că am adormit brusc, în cabina de pilotaj. Eram extenuat şi ştiu că somnul m-a furat de două ori în acel răstimp", a declarat pilotul, a cărui identitate nu a fost dezvăluită.

Compania aeriană a dat asigurări că siguranţa zborului nu a fost pusă în pericol, având în vedere că pentru cursa respectivă erau trei piloţi la bord. În timpul incidentului, cel de-al treilea pilot se afla în intervalul de odihnă, ceilalţi doi fiind operativi in cabina de comandă.
Din fericire, singurul pilot rămas treaz a reuşit să se descurce de minune.

Air New Zealand a spus că pilotul adormit nu va primi sancţiuni disciplinare şi încurajează întreg personalul să raporteze asemenea incidente.

×
Parteneri
Șoferii, avertizați să nu cumpere astfel de anvelope, deși prețul lor este foarte mic
x close