Antena 3 CNN Externe Pilotul militar ucrainean Nadia Savcenko, găsită vinovată de uciderea a doi ziariști ruși

Pilotul militar ucrainean Nadia Savcenko, găsită vinovată de uciderea a doi ziariști ruși

Pilotul militar ucrainean Nadia Savcenko, găsită vinovată de uciderea a doi ziariști ruși
Sursa foto: Foto: Agerpres/EPA
21 Mar 2016   •   10:46

Pilotul militar ucrainean Nadia Savcenko a fost găsită vinovată luni de un tribunal din Donețk de uciderea a doi ziariști ruși în estul Ucrainei, relatează agențiile internaționale de presă, citate de Agerpres.

'Savcenko și un grup de persoane, din motive de ură și dușmănie, i-au ucis pe Korneliuk și Voloșin', doi jurnaliști ruși, a declarat judecătorul, citat de agențiile de presă ruse, în timpul anunțării verdictului la Donețk, un mic orășel rusesc situat în apropierea frontierei cu Ucraina.

Pe lângă moartea celor doi jurnaliști, tribunalul a găsit-o vinovată pe Savcenko și de trecerea ilegală a frontierei cu Rusia, în condițiile în care aceasta susține că a fost răpită de rebeli proruși în zona de conflict din Donbas (estul Ucrainei) și apoi predată autorităților ruse.

Ucraina și Occidentul au denunțat un proces politic și o consideră pe Nadia Savcenko o victimă a operațiunilor rusești în Ucraina, unde Rusia este acuzată că susține rebeliunea prorusă cu mijloace militare, ceea ce Moscova dezminte.

Președintele ucrainean Petro Poroșenko a promis să facă tot posibilul pentru a o readuce pe Nadia Savcenko acasă, făcând referire — fără a da mai multe detalii — la un eventual schimb de prizonieri, potrivit AFP.

×
Parteneri
Ciclonul care a făcut ravagii în Europa se apropie de România!
x close