Antena 3 CNN Externe Doi soți au plătit o avere pentru o pisică rară, dar au primit alt animal. Și-au dat seama abia după câteva zile

Doi soți au plătit o avere pentru o pisică rară, dar au primit alt animal. Și-au dat seama abia după câteva zile

După lungi negocieri, un cuplu din Franţa a comandat online un pui de pisică din rasa Savannah pentru care urmau să plătească, la livrare, suma de 6000 euro. Cumpărătorii au aflat abia după câteva zile că le-a fost livrat un pui de tigru indonezian, dintr-o specie protejată prin lege. Soţii au depus plângere la poliţie şi aşa a fost descoperită o reţea care făcea trafic cu animale.

Doi soți au plătit o avere pentru o pisică rară, dar au primit alt animal. Și-au dat seama abia după câteva zile
de Claudia Popovici    |    10 Oct 2020   •   21:51

Povestea începe în 2018 când doi soţi din Le Havre, Franţa au decis să comande online o pisică rară din rasa Savannah.

Pisica Savannah este un hibrid rezultat din încrucișarea pisicii domestice și felina serval. Acestea sunt deținute legal în Franța.

La câteva zile de la livare au descoperit că exemplarul pe care il aveau în casă este, de fapt, tigru din Sumatra, specie protejată, care nu poate fi animal de companie, potrivit presei locale France Bleu.

Cei doi soţi au alertat imediat autorităţile care au pornit pe urmele vânzătorului.

Ancheta a durat doi ani în acest caz şi s-a încheiat recent. În urma cercetărilor, poliţiştii au descoperit o reţea de traficanţi de animale.

Potrivit presei locale, au fost arestate nouă persoane inclusiv cuplul care a cumpărat pisica sub acuzația de trafic de specii protejate.

Cei doi soți au fost ulterior eliberaţi, pentru că s-a dovedit că nu aveau nicio vină. Celelalte șapte persoane au rămas în arest şi au la activ şi acuzații din sfera criminalității organizate.

Între timp, tigrul din Sumatra, specie protejată, a fost încredințat Biroului Francez pentru Biodiversitate.

×
Subiecte în articol: pisica
Parteneri
Elena Mateescu anunță o nouă schimbare a vremii, de Florii
x close