Antena 3 CNN Externe Victimele nevăzute ale incendiilor de vegetație din Siberia: Mai multe pisici au fost salvate de un grup de voluntari

Victimele nevăzute ale incendiilor de vegetație din Siberia: Mai multe pisici au fost salvate de un grup de voluntari

Incendiile de vegetaţie din Siberia, cea mai rece regiune a Rusiei, au mistuit satul Bias Kiuiol atât de repede, încât locuitorii au fugit din calea flăcărilor, lăsându-și în urmă casele, bunurile, dar și animalele de companie.

Victimele nevăzute ale incendiilor de vegetație din Siberia: Mai multe pisici au fost salvate de un grup de voluntari
Sursa foto: Getty Images
de Alexandra Ionescu    |    11 Aug 2021   •   11:47

Incendiile care au izbucnit de câteva săptămâni în partea nord-estică a Siberiei, Yakutia, au lăsat fără adăpost 185 de oameni, după ce peste 40 de case din Bias Kiuiol au fost cuprinse de flăcări sâmbătă.

Oamenii au fost evacuați la timp și nicio persoană nu a fost rănită. Voluntarii au început să caute pisicile rămase în urmă, după ce le-au văzut într-un reportaj video despre localitatea devastată de incendii.

Ei au găsit şase pisici printre ruinele satului, dintre care patru grav rănite.

Micile feline au fost duse la o clinică din Yakutia, unde în prezent sunt tratate pentru rănile lor.

Una dintre pisici stătea într-o mlaștină, încercând să-și răcească labele rănite, a spus Ekaterina Fedorova, un avtivist pentru drepturile animalelor, care se afla printre voluntari.

”În mod clar îl dureau lăbuțele, așa că s-a așezat direct în apă”.

”Pisicile se ascund când sunt stresate. Am găsit două dintre ele într-o casă abandonată... bine că nu au fost rănite”, a mai adăugat ea, potrivit Reuters.

Iacutia, cea mai mare regiune din Rusia, este afectată în fiecare an de incendii de vegetație, însă în ultimii ani aceste fenomene au fost deosebit de intense, mai scrie Reuters. 

În Iacuția plouă cu cenușă și aerul este aproape irespirabil.

Autoritățile locale spun că până acum în Siberia au izbucnit 156 de focare, care au mistuit două milioane de hectare de teren.

Incendiile din acest an învăluit orașele într-un nor dens de fum care a ajuns până la Polul Nord.

 

 

×
Parteneri
Perioada care se va lua în calcul la pensie. Anunțul ministrului Muncii
x close