Antena 3 CNN Externe Plan de urgenţă în Portugalia: Incendiile de pădure au făcut prăpăd

Plan de urgenţă în Portugalia: Incendiile de pădure au făcut prăpăd

Plan de urgenţă în Portugalia: Incendiile de pădure au făcut prăpăd
Sursa foto: Foto: Pixabay.com
08 Aug 2016   •   20:59

Un plan de urgenţă împotriva incendiilor a fost declanşat, în timpul nopţii de duminică spre luni, în Regiunea Porto, din Portugalia, după ce în nordul ţării au fost înregistrate mai multe incendii de pădure, potrivit AFP care citează surse din cadrul pompierilor.

Planul, activat pentru 48 de ore, a permis intervenţia unui număr mare de forţe speciale pentru stingerea flăcărilor. Autorităţile au raportat, însă, că se confruntă cu o lipsă a mijloacelor aeriene, după cum a declarat preşedintele Comisiei pentru protecţia civilă a districtului Porto, Marco Martins, citat de agenţia de presă Lusa.

În zona de 2.400 kmp de lângă Porto, sute de pompieri se luptau cu 35 de incendii, iar în întreg nordul ţării, peste două mii încearcă să stingă o sută de surse de flăcări dintre care şase au fost catalogate de autorităţi drept ''importante''.

În sudul oraşului Porto, în regiunea Aveiro, au fost mobilizaţi circa cinci sute de pompieri şi patru avioane pentru a stinge două incendii majore. Conform presei locale, flăcările ameninţă să ajungă la localnici, iar o şosea a fost închisă.

În ciuda scenelor dramatice, nu au fost raportate victime, deşi mai multe familii au fost evacuate din case, iar unele ferme au fost cuprinse de flăcări, conform ABC News. În ţara vecină, Spania, autorităţile au raportat, luni, că pompierii au reuşit să stingă un incendiu de pădure cu care s-au luptat timp de şase zile, în zona La Palma, mai arată sursa citată.

Portugalia se confruntă încă de vineri cu primele incendii de pădure din acest an, acestea fiind favorizate de vântul puternic şi de temperaturile crescute. Potrivit Institutului de meteorologie din această ţară, nordul teritoriului se va confrunta până miercuri cu un risc crescut de incendii din cauza lipsei de precipitaţii.

Sursă: Agerpres
×
Subiecte în articol: Portugalia prăpăd incendiu flacari
Parteneri
Vremea se încălzeşte în toată ţara. ANM, prognoza meteo actualizată
x close