Antena 3 CNN Externe Plănuiau un atac sângeros şi o decapitare în public. Doi bărbaţi, arestaţi de poliţia din Sydney

Plănuiau un atac sângeros şi o decapitare în public. Doi bărbaţi, arestaţi de poliţia din Sydney

Plănuiau un atac sângeros şi o decapitare în public. Doi bărbaţi, arestaţi de poliţia din Sydney
de O.P.    |    11 Feb 2015   •   09:20

Poliţia din Sydney a arestat marţi doi bărbaţi, acuzaţi că plănuiau să comită un "atac iminent", şi anume o decapitare în public, a anunţat miercuri premierul Tony Abbott în Parlament, relatează publicaţia The Australian, în pagina electronică.

"Această ţară a fost afectată deja de două atacuri teroriste", a declarat Abbott, citând un atac asupra unor ofiţeri de poliţie, în septembrie, şi "incidentul terorist din Piaţa Martin" din Sydney, în decembrie. "Am fi putut avea cu uşurinţă un al treilea (atac), în lipsa acţiunii puternice a poliţiei şi echipei comune de luptă împotriva terorismului", a subliniat el.

Omar al-Kutobi, în vârstă de 24 de ani, şi Mohammad Kiad, în vârstă de 25 de ani, sunt suspectaţi că plănuiau să comită atacul.

O macetă, un cuţit de vânătoare şi un steag al grupării teroriste Statul Islamic (SI) au fost confiscate, printre alte lucruri, într-o percheziţie la domiciliul suspecţilor. A fost confiscată, de asemenea, o înregistrare video în care unul dintre bărbaţi vorbea despre atac.

Niciunul dintre cei doi nu a apărut la o audiere, marţi, la un tribunal din Sydney, unde procurorul Michael Allnutt a declarat că ei riscă "acuzaţii foarte, foarte grave".

Amândoi au fost acuzaţi de pregătirea unei acţiuni teroriste.

×
Subiecte în articol: atac terorist atentat
Parteneri
Craterul de pe strada din Slănic Prahova are o adâncime de 18 metri
x close