PLANUL Americii pentru a DISTRUGE Coreea de Nord. "Kim Jong-un nu-şi va mai putea onora plăţile"

de O.P.    |    27 Mar 2014   •   11:46
PLANUL Americii pentru a DISTRUGE Coreea de Nord. "Kim Jong-un nu-şi va mai putea onora plăţile"
Un influent congresmen american a promis miercuri adoptarea unor sancţiuni mai dure împotriva Coreei de Nord din cauza îngrijorărilor legate de situaţia drepturilor omului, după ce un raport ONU a comparat crimele Phenianului cu cele ale naziştilor, relatează AFP.
Ed Royce, preşedintele Comisiei pentru Afaceri Externe din Camera Reprezentanţilor, a declarat în cursul unei audieri că susţine adoptarea unei noi lege care să extindă sancţiunile împotriva Coreei de Nord, pedepsind guvernele străine care ajută regimul condus de Kim Jong-un.

Iniţiativa legislativă, care are până în prezent susţinerea a peste 130 de congresmeni din totalul de 435 ai Camerei Reprezentanţilor, "vizează regimul acolo unde, cu siguranţă, este cel mai vulnerabil: portofelul său", a subliniat Ed Royce.

"Îl va împiedica pe Kim Jong-un să aibă acces şi să poată utiliza această valută forte de care are nevoie pentru a-şi plăti generalii", a adăugat el, declarându-se convins că "va contribui din plin la falimentul regimului" de la Phenian.

Coreea de Nord este vizată în acest moment de cele mai multe sancţiuni la nivel internaţional. Consiliul de Securitate al ONU a impus restricţii în domenii întregi ale economiei Phenianului, pentru a pedepsi, printre altele, testele balistice desfăşurate de Coreea de Nord.

Proiectul de lege prevede sancţiuni din partea Statelor Unite împotriva guvernelor străine sau instituţiilor financiare care colaborează cu Phenianul în domeniul comerţului sau al tranzacţiilor financiare.

Iniţiativa legislativă ar putea afecta bănci din China, Beijingul dând dovadă până în prezent de o răbdare tot mai scăzută în faţa aliatului său, fără să adopte, totuşi, măsuri care să destabilizeze regimul de la Phenian.

Parteneri
x close