Antena 3 CNN Externe Planul fabulos pus la cale de strategii militari SUA în Siria. Depăşeşte orice scenariu de film

Planul fabulos pus la cale de strategii militari SUA în Siria. Depăşeşte orice scenariu de film

Planul fabulos pus la cale de strategii militari SUA în Siria. Depăşeşte orice scenariu de film
23 Sep 2015   •   18:40

Comandanţii militari americani au propus un program care implică furnizarea de arme şi muniţie unei coaliţii de până la 5.000 de rebeli sirieni care operează acum în nordul Siriei împotriva grupării ISIS, informează CNN în pagina electronică.
Grupul, care este numit Coaliţia Arabă Siriană, a înregistrat în ultimele săptămâni succese pe câmpul de luptă împotriva grupării ISIS.
Comandanţii americani sunt acum de părere că susţinerea acestei coaliţii va fi crucială pentru a avea succes în nordul Siriei, potrivit unui oficial american.

Coaliţia suferă din cauza unei lipse critice de muniţie. Decizia de a furniza muniţie şi posibil arme suplimentare necesită aprobarea Casei Albe, fapt care nu a avut încă loc, potrivit oficialului.
"Forţele pe care le antrenăm" sunt în momentul de faţă "mici la nivel numeric şi în mod clar nu vor atinge numerele pe care le-am planificat noi", a spus Christine Wormuth, subsecretarul de stat pentru apărare al SUA. Aceasta a adăugat că "ei au parte cu toate acestea, de antrenamente specifice, de un echipament foarte bun" şi că prin urmare, ei vor putea spori forţele reprezentate de "alte grupuri terestre care au fost foarte eficiente, cum ar fi Coaliţia Arabă Siriană".

Deocamdată nu este clar dacă ideea antrenării insurgenţilor de către SUA ar fi acceptabilă la nivel politic de către membrii Coaliţiei Arabe Siriene, care are în componenţă 15 triburi diferite şi grupuri etnice, şi dacă rebelii antrenaţi de americani vor lucra direct cu ei.
Oficiali americani spun că luptătorii Coaliţei Arabe Siriene lucrează deja îndeaproape cu forţele kurde YPG, care au înregistrat propriul succes pe câmpul de luptă împotriva grupării ISIS în nordul Siriei.

×
Subiecte în articol: conflict Siria rebeli sirieni
Parteneri
Infractorii români care au speriat America
x close