Antena 3 CNN Externe Plasturii cu vaccin ar putea înlocui injecţiile

Plasturii cu vaccin ar putea înlocui injecţiile

Plasturii cu vaccin ar putea înlocui injecţiile
20 Iul 2010   •   10:33

Injecţiile dureroase şi-ar putea găsi sfârşitul după ce un plasture cu vaccin a fost creat de cercetătorii americani. Avantajele merg mai departe de evitarea înţepăturilor, plasturele mărind eficienţa imunizării împotriva bolilor precum gripa.

Echipa de cercetători de la Universitatea Emory şi Institutul de Tehnologia din Georgia, într-un material publicat în "Medicina Naturistă", au spus că plasturele ar putea ajuta pe viitor la eradicarea bolilor fatale.

"Speranţa noastră este că plasturele cu vaccin va face ca tot mai mulţi oameni să fie vaccinaţi. Nu doar pentru că scăpăm de acele subcutanate, pe care mulţi dacă nu chiar majoritatea oamenilor le detestă, dar şi pentru că le va permite pacienţilor să îşi administreze singuri vaccinul", a declarat Mark Prausnitz, cercetătorul şef al proiectului, pentru Al Jazeera.

Fiecare plasture are 100 "micro-ace" la suprafaţă, lungi de puţin peste jumătate de milimetru, care atunci când penetrează pielea se dizolvă. "Pielea noastră este o barieră bună, iar lucrurile nu se absorb în general prin piele şi de aceea era nevoie de acele subcutanate. Noi acum am făcut aceste ace mici, care pot înţepa pielea şi care permit vaccinului să intre în corp. Sunt atât de mici încât abia se pot vedea şi simţi", a mai spus Parusnitz.

Cercetătorii au folosit aceşti plasturi, până în prezent, pe şoareci şi spun că rezultatele sunt încurajatoare. Plasturii s-au dovedit a fi mult mai eficienţi decât injecţiile standard. "Nu o să mai fie nevoie să te duci la spital să vezi un medic, ci doar la o farmacie sau chiar să îl primeşti prin poştă", a explicat Prausnitz.

Deşi studiul s-a axat doar pe vaccinurile pentru gripă, cercetătorii speră că tehnologia lor va fi folosită pentru o gamă largă de boli în viitor.

Antena3.ro

×
Subiecte în articol: vaccin injectie
Parteneri
Percheziții în Bucureşti: "Maestru spiritual” acuzat de trafic de persoane
x close