Antena 3 CNN Externe Pliantele xenofobe din Spania, apărate de un politician: Sunt justificate, românii sunt infractori

Pliantele xenofobe din Spania, apărate de un politician: Sunt justificate, românii sunt infractori

Pliantele xenofobe din Spania, apărate de un politician: Sunt justificate, românii sunt infractori
Sursa foto: pliant
27 Apr 2010   •   13:17

Scandalul pliantelor xenofobe din Spania cu mesajul ?Nu vrem români? este departe de final. Cel care pune paie pe foc este chiar liderul Partidului Popular care a declarat într-un interviu publicat de Barcelona Reporter că gestul este justificat. Acesta a spus că românii care vin în Spania sunt ţigani ce comit infracţiuni.

Xavi García Albiol a explicat că fotografiile din broşură au fost alese pentru a arăta problemele societăţii. Politicianul i-a numit ?farisei? pe cei care îl acuză de xenofobie, spunând că aceştia "ignoră realitatea sau nu vor să o vadă".

Conducerea Partidului Popular din Badalona a distribuit pe străzile oraşului pliante electorale care conţineau mesaje negative la adresa imigranţilor. Printre acestea şi o fotografie cu o pancartă pe care era scris "Nu mai vrem români!".
Aceasta a fost prima acţiune politică antiromânească din Spania. Majoritatea oficialilor din Badalona s-au exprimat însă împotriva unei astfel de abordări electorale.

Acţiunea membrilor Partidului Popular din Badalona a fost contestată de conducerea de la nivel naţional a formaţiunii politice. Partidul Popular spaniol este acelaşi care, la sfârşitul anului trecut a semnat împreună cu PDL-ul un protocol de colaborare care prevede sprijinul reciproc între cele două formaţiuni, în special în timpul campaniilor electorale.

Antena3.ro

×
Subiecte în articol: xenofobie Spania Campanie
Parteneri
Românii care vor fi obligați să își instaleze al doilea contor pentru energie
x close