Antena 3 CNN Externe Cei care plimbă câinii altora pot câștiga venituri uriașe. Un american încasează anual o sumă cu șase cifre

Cei care plimbă câinii altora pot câștiga venituri uriașe. Un american încasează anual o sumă cu șase cifre

Un american a ajuns să câștige o sumă uriașă plimbând câinii altora. Acesta a povestit cum a ajuns să încaseze peste 100.000 de dolari pe an din această activitate.

Cei care plimbă câinii altora pot câștiga venituri uriașe. Un american încasează anual o sumă cu șase cifre
Sursa foto: Profimedia Images
de Mia Lungu    |    26 Ian 2024   •   21:24

După 20 de ani de activitate în domeniul plimbărilor de câini, Ryan Stewart spune că nu este doar un simplu iubitor de câini.

Stewart și-a început activitatea secundară din New York, Ryan for Dogs, în 2002, pentru a câștiga bani între joburile de actorie. Acum, este slujba lui cu normă întreagă: câștigă aproximativ 60 de dolari pe oră, plimbând între trei și cinci căței odată.

Cu o reputație construită de-a lungul mai multor decenii, Stewart câștigă până la 120.000 de dolari pe an, potrivit documentelor analizate de CNBC.

"Nici măcar nu mă gândesc că iubesc câinii, doar că sunt aproape ca o extensie", spune Stewart pentru CNBC.

Stewart, care a refuzat să își dezvăluie vârsta, adaugă că cea mai bună parte a slujbei sale este că "fără o diplomă universitară, am reușit să câștig șase cifre pe an... făcând ceva ce îmi place". El lucrează aproximativ 36 de ore pe săptămână, repartizate pe șase zile, spune el - menționând că patrupezii necesită o atenție constantă, ceea ce face ca turele sale de șase ore să pară adesea solicitante.

"Un bun plimbător de câini este concentrat și atent, pentru că vrei să previi ca câinele tău să nu se rănească", spune Stewart. "Trebuie să urmărești traficul. Trebuie să urmărești câinii [pentru ca aceștia] să nu se bată între ei. Nu este una dintre acele [slujbe] la care poți să-ți pui niște AirPods și să asculți muzică în timp ce o faci."

"Îmi amintesc că stăteam pe stradă împărțind cărți de vizită"

Greșelile în domeniul său sunt costisitoare, spune Stewart. Micile scăpări de concentrare pot duce la blocarea cozii unui câine într-o ușă, ceea ce ar putea duce la o factură de 2.000 de dolari la veterinar.

Dar beneficiile de a-și petrece zilele cu câinii, spune el, depășesc dezavantajele. Iată cum și-a transformat legătura cu câinii într-o slujbă de zi cu zi satisfăcătoare și profitabilă:

În copilărie, frații lui Stewart au tuns iarba și au aranjat masa. Sarcina lui era să plimbe câinii familiei. Așa că, atunci când a început să urmeze cursuri de dans profesionist în New York, la 20 de ani, s-a gândit că plimbatul câinilor ar putea fi o activitate secundară.

"Îmi amintesc că stăteam pe stradă împărțind cărți de vizită", spune Stewart. "Am început cu unul sau doi câini [timp de] o jumătate de an, înainte de a deveni trei sau patru."

După câțiva ani, Stewart și-a dat seama că plimbatul câinilor ar putea deveni mai profitabil, dacă ar fi singurul său obiectiv. Dar a parcurs un drum lung pentru a ajunge acolo: În ciuda cererii ridicate din orașele mari, un plimbător de câini din New York câștigă în medie 35.625 de dolari pe an.

Astăzi, Stewart spune că poate face mai mult pentru că oamenii îi cunosc reputația: El cere între 20 și 25 de dolari pentru fiecare câine, la o plimbare în grup. Aproximativ jumătate dintre clienții săi provin din recomandări, iar cealaltă jumătate din cererile depuse pe site-ul său.

Stewart spune că este selectiv în privința tipurilor de câini și a proprietarilor cu care lucrează și că răspunde doar la 10% din cererile pe care le primește pe site-ul său.

"Nu [vreau] să mă întorc la proprietar și să-i spun: "Nu mai vreau să vă plimb câinele"", spune el. "Dacă îi enervezi, poate că vor scrie o recenzie proastă".

"Proprietarii sunt din ce în ce mai pretențioși și mai nebuni", spune el. "Există mai multe camere de luat vederi și mai mulți urmăritori de câini. Aceasta este o provocare, deoarece simți că ai oameni care se uită peste umăr tot timpul. Asta face ca totul să fie mai stresant".

×
Subiecte în articol: caini venituri american Ryan Stewart
Parteneri
Geoană: Să facem o petiţie zdravănă către noul Congres american
x close