Antena 3 CNN Externe Ploaia de păsări moarte continuă în mai multe zone ale lumii

Ploaia de păsări moarte continuă în mai multe zone ale lumii

Ploaia de păsări moarte continuă în mai multe zone ale lumii
Sursa foto: Foto: telebabad.blogspot.com
06 Ian 2011   •   13:48

Ploaia de păsări moarte din statul american Arkansas, din noaptea de anul nou, continuă să suscite interesul oamenilor. Mai mult chiar, incidentul a dat startul unor teorii care mai de care mai bizare despre ce ar fi putut provoca moartea păsărilor. Deşi ornitologii au demonstrat că păsările au murit din cauza spaimei provocate de focurile de artificii, nu puţini sunt cei care cred că tărie că păsările au murit din alt motiv.

Temerile oamenilor sunt amplificate şi de alte incidente similare petrecute în ultimele zile pe întregul glob. În SUA, dar în statul Louisinana de data aceasta, sute de zburătoare s-au prăbuşit în mod misterios din cer, arată AFP.

Şi în Suedia a avut loc un incident asemănător. Între 50 şi 100 de păsări au murit în mod misterios în noaptea de marţi spre miercuri, fiind găsite pe o şosea de la intrarea într-un orăşel din sud-vestul ţării. Fotografiile martorilor publicate de presa suedeză prezintă păsări răspândite pe stradă pe câteva zeci de metri, care par să fi căzut din cer.

Totul a început în dimineaţa în noaptea de anul nou, în jurul orei 23.30, când peste 5.000 de păsări moarte au căzut, pur şi simplu, din cer. Iniţial, se credea că moartea păsărilor ar fi fost provocată de un fulger sau de ploaie cu piatră.

Ulterior, ornitologii au descoperit că zburătoarele au murit din cauza spaimei provocate de focurile de artificii. Mierlele, speriate de focurile de artificii şi de cele de tun, s-au lovit de case sau de copaci.

Tot în SUA, au fost descoperiţi 100.000 de peşti morţi pe o rază de peste 30 de kilometri, de-a lungul râului Arkansas. Autorităţile americane cred că o boală a ucis peştii şi notează faptul că, deşi moartea peştilor drum de apă dulce nu este neobişnuită, numărul deceselor este prea mare.

 

×
Subiecte în articol: revelion
Parteneri
SUA au dislocat în România cel mai nou sistem antidronă
x close