Antena 3 CNN Externe Ploaie cu soia: străzile unui oraș din Canada au fost acoperite de coji și boabe

Ploaie cu soia: străzile unui oraș din Canada au fost acoperite de coji și boabe

Locuitorii unui oraș din Canada au avut o surpriză când au ieșit din case. Străzile erau acoperite cu coji și boabe de soia.

Ploaie cu soia: străzile unui oraș din Canada au fost acoperite de coji și boabe
Sursa foto: Getty Images/ Doug Pensinger
de Cerasela Stafie    |    11 Ian 2022   •   19:13

La fel ca majoritatea canadienilor, locuitorii orașului Hamilton, Ontario, sunt obișnuiți să-și găsească curțile și casele acoperite o mantă albă dimineața. Când și-au părăsit casele într-o dimineață, recent, au fost surprinși să-și dea seama că nu era apă sau zăpadă ceea ce picase de sus.

La început, Adrienne Van Halem a crezut că autoritățile au pulverizat accidental sare peste drum, pe trotuarele și curțile din cartierul ei. ”Dar când m-am apropiat, mi-am dat seama că nu era deloc sare. Erau coji albe care acopereau totul”, a spus ea.

”A fost o ploaie de soia,” a adăugat. Van Halem locuiește lângă o fabrică care procesează soia și a contactat compania pentru a vedea dacă au o explicație.

A doua zi, ea a primit un mesaj care confirma că cojile de soia au fost eliberate accidental după ce un filtru a funcționat defectuos.

„În timp ce această întâmplare nu a reprezentat niciun risc pentru sănătate sau siguranță pentru vecini sau pentru angajați, înțelegem că reziduul a fost o supărare pentru vecinii noștri”, a declarat purtătorul de cuvânt companiei pentru CBC News, scrie The Gruardian.

Femeia a precizat că a primit un voucher cadou pentru cel mai ieftin pachet de curățare al unei spălătorii auto locale de la fabrica cu pricina, după ce s-a plâns că mașina ei a fost acoperită de coji de soia. 

”Apreciez gestul pentru că mașina mea este încă murdară. Și înțeleg că este una dintre realitățile care vine odată cu locuirea într-o zonă semi-industrială,”a spus ea.

Totuși, ”nu mi-a lăsat o impresie grozavă faptul că această companie nu părea să-și dea seama că s-a întâmplat ceva până când vecinii au început să se plângă.”

 

×
Subiecte în articol: ploaie soia Canada
Parteneri
Facturi Hidroelectrica, anunțul companiei pentru clienţi
x close