Antena 3 CNN Externe PLOI torenţiale şi NINSORI puternice, în Ajunul Crăciunului

PLOI torenţiale şi NINSORI puternice, în Ajunul Crăciunului

PLOI torenţiale şi NINSORI puternice, în Ajunul Crăciunului
de O.P.    |    24 Dec 2013   •   09:03

Ploi torenţiale şi ninsori puternice s-au abătut asupra Europei în Ajunul Crăciunului! În Marea Britanie, rafalele de vânt au atins 150 de kilometri pe oră, iar ploile au căzut fără încetare. Şi Franţa a intrat sub incidenţa codului portocaliu de ploi, în timp ce Italia este ameninţată de o cădere masivă de zăpadă.

Vântul a doborât sute de copaci peste principalele rute de acces, dar şi peste liniile de electricitate din sud-vestul Angliei. Zeci de mii de oameni şi-au petrecut noaptea în beznă.

Râurile din Cumbria au ieşit din matcă şi au luat două vieţi. Trupul neînsufleţit al unei femei a fost scos din ape la câţiva zeci de metri de casa acesteia. Un bărbat, rămas neidentificat, şi-a pierdut viaţa după ce a căzut într-un râu.

Sute de navetişti au rămas blocaţi în staţii după ce vremea rea a forţat autorităţile să anuleze cursele.

În Franţa, 23 din cele o sută de departamente administrative au intrat sub incidenţa codului portocaliu de ploi. Rafalele de vânt au bătut cu până la 120 de kilometri pe oră. Un bărbat, de cetăţenie rusă, a căzut de pe navă în apele furtunoase din largul Franţei şi nu a fost găsit nici până acum.

În Italia, un strat consistent de zăpadă s-a aşezat deja peste marile oraşe. Meteorologii se aşteaptă ca zăpada să ajungă la un metru în următoarele două zile. Ploile torenţiale şi ninsorile se vor abate şi peste Olanda, Belgia, nordul Germaniei şi Danemarca.



×
Subiecte în articol: ploi vreme extrema ninsoare
Parteneri
Elena Mateescu anunță o nouă schimbare a vremii, de Florii
x close