Antena 3 CNN Externe Ploile fac ravagii în Australia. Oraşul Melbourne, inundat aproape în totalitate

Ploile fac ravagii în Australia. Oraşul Melbourne, inundat aproape în totalitate

Ploile fac ravagii în Australia. Oraşul Melbourne, inundat aproape în totalitate
06 Mar 2010   •   23:54

Ploile torenţiale continuă să facă ravagii în Australia. Oraşul Melbourne a fost inundat aproape în întregime, după o ploie torenţială care a durat numai 20 de minute. Situaţia rămâne de altfel critică în mai multe zone. Peste 4.000 de oameni au fost evacuaţi în statul Queensland din cauza precipitaţiilor abundente.

Furtuna violentă a inundat mai multe străzi din Melbourne şi a dat peste cap traficul rutier. ?A fost înfricoşător, mai ales când a căzut grindina. Am fost foarte speriată, abia mai vedeam drumul în faţa mea?, a declarat o femeie.

Deşi furtuna a fost de scurtă durată, autorităţile au lucrat ore întregi să scoată apa de pe arterele principale ale oraşului. În unele porţiuni, apa depăşea jumătate de metru.

Australia se confruntă cu una dintre cele mai mari inundaţii din ultimii 120 de ani. Cel mai afectat este statul Queensland unde autorităţile au evacuat peste 4.000 de oameni. Aproape întreg orăşelul St. George a fost inundat, iar furnizarea energiei electrice a fost oprită după ce un râu din apropiere a ieşit din matcă.

Autorităţile au folosit peste 5.000 de saci de nisip pentru asigurarea barajelor.

Antena 3

×
Parteneri
Patronii de păcănele riscă amenzi de 200.000 de lei dacă nu închid afacerile
x close