Antena 3 CNN Externe "Poate asta îi va determina să se OPREASCĂ!" Milioane de oameni sunt şocaţi de această schimbare radicală

"Poate asta îi va determina să se OPREASCĂ!" Milioane de oameni sunt şocaţi de această schimbare radicală

"Poate asta îi va determina să se OPREASCĂ!" Milioane de oameni sunt şocaţi de această schimbare radicală
de O.P.    |    08 Oct 2012   •   07:07

De astăzi milioane de oameni care vor merge să cumpere produsul pe care îl consumă în fiecare zi vor fi surprinşi să vadă că acesta nu mai arată cum îl ştiau. Este vorba despre fumătorii din Australia, care vor avea de ales dintr-o gamă largă de pachete de ţigări... albe.

Toate pachetele de ţigări vor arăta la fel, nu vor avea inscripţii sau desene speciale, iar această decizie a nemulţumit companiile producătoare de ţigarete.

Organizatiile anti-tutun propun ca această măsură să fie luată şi de guvernele din alte ţări, fiind o victorie incontestabilă împotriva tutunului. "Consumul de tutun poate fi controlat. Sănătatea publică intră într-o nouă eră", declara doctorul Margaret Chan, directorul general al Organizaţiei Mondiale a Sănătăţii (OMS).

Marea Britanie, Noua Zeelandă sau Turcia analizează proiecte asemănătoare, însă va mai dura până când vor fi puse în aplicare. Pe de cealaltă parte, americanii au blocat în urmă cu două luni primul proiect de lege care viza modificarea avertismentelor de pe pachete privind efectele medicale ale fumatului.





×
Subiecte în articol: tutun OMS
Parteneri
Românii vor avea încă o zi liberă în plus în mini-vacanța de Paște
x close