Antena 3 CNN Externe Un pod istoric din Rotterdam va fi demontat pentru a permite trecerea unui iaht al lui Jeff Bezos

Un pod istoric din Rotterdam va fi demontat pentru a permite trecerea unui iaht al lui Jeff Bezos

Un pod masiv de oțel din Rotterdam urmează să fie parțial demolat, astfel încât iahtul de agrement construit pentru fondatorul Amazon, Jeff Bezos, să poată naviga prin el până la mare, a declarat miercuri postul local de radio Rijnmond.

Un pod istoric din Rotterdam va fi demontat pentru a permite trecerea unui iaht al lui Jeff Bezos
Sursa foto: Twitter/CapitanJonsen
de Alexandra Ionescu    |    02 Feb 2022   •   19:44

Koningshavenbrug, cunoscut drept De Hef, a fost renovat în 2017, iar consiliul a promis la momentul respectiv că nu va mai fi demontat niciodată. Dar această promisiune este acum gata să fie încălcată, pentru a lăsa iahtul lui Bezos să treacă.

Podul, plasat peste râu în 1927, a avut un rol important în istoria orașului și a fost grav avariat în timpul bombardamentului de la Rotterdam din mai 1940.

Podul este acum protejat oficial. Iahtul cu trei catarge al lui Bezos este construit de șantierul naval Oceano din Alblasserdam, dar este prea mare pentru a trece pe sub pod când secțiunea centrală este ridicată la înălțimea maximă. Acum, Oceano și Bezos au abordat consiliul pentru a demonta temporar podul pe cheltuiala lor.

Oficialii orașului sunt pregătiți să facă acest pas, în ciuda opoziției experților în istorie locală. „Locurile de muncă sunt importante, dar există limite cu ceea ce poți și ar trebui să faci cu moștenirea noastră industrială”, a spus Ton Wesselink de la societatea de istorie locală Historisch Genootschap Roterodamum.

Liderul proiectului, Marcel Walravens, a spus că decizia este una pragmatică. „Este vorba despre o navă cu catarge înalte care nu poate trece pe sub pod. Singura alternativă este să eliminați secțiunea din mijloc”, a spus el, potrivit Dutch News.

Walravens speră că, cu o pregătire adecvată, secțiunea de mijloc a podului va fi îndepărtată doar pentru o zi. Cu o lungime de 127 de metri, iahtul lui Bezos va fi cel mai mare iaht cu vele din lume atunci când va fi livrat în acest an, potrivit Boat International.

×
Subiecte în articol: Jeff Bezos Rotterdam pod yacht iaht
Parteneri
Ministrul Muncii anunță calendarul livrării pensiilor înainte de Paște
x close