Antena 3 CNN Externe Poliţia a înlăturat baricadele şi a risipit mulţimea de pe străzile Kievului

Poliţia a înlăturat baricadele şi a risipit mulţimea de pe străzile Kievului

Poliţia a înlăturat baricadele şi a risipit mulţimea de pe străzile Kievului
10 Dec 2013   •   14:23

La primele ore ale dimineţii, poliţia ucraineană a intervenit în forţă în capitala Kiev şi a reuşit să dărâme baricadele ridicate de protestatari pe străzi.

Pe timpul nopţii, trupele minsterului de Interne au înlăturat baricadele din jurul clădirii Parlamentului şi cele din preajma administraţiei prezidenţiale.

Sub o ninsoare abundentă, forţele de intervenţie au folosit arsenalul din dotare şi au reuşit să disperseze cele câteva sute de persoane rămase pe străzi. La rândul lor, protestarii au aruncat cu pietre şi torţe în poliţişti, informează Ukrainskaya Pravda.

Cel puţin 10 persoane, dintre care doi scutieri, au fost rănite în timpul confruntărilor stradale, transmite şi televiziunea online, Hromadske.tv. Un corespondent BBC a relatat despre starea unui demonstrant, care a fost internat în stare gravă după ce a inhalat gaze iritant-lacrimogene şi a fost bătut cu bestialitate de către forţele de ordine.

Conform unor surse RIA Novosti, peste 2000 de poliţişti au fost mobilizaţi pentru această operaţiune de dislocare a manifestanţilor. Aceeaşi sursă menţionează că niciun protestatar nu a fost reţinut sau arestat.

 

×
Subiecte în articol: proteste
Parteneri
Negocieri intense pentru evitarea grevei generale a poștașilor
x close