Antena 3 CNN Externe Poliţia americană e în stare de alertă. Ce recompensă au pus pe capul celor doi criminali evadaţi

Poliţia americană e în stare de alertă. Ce recompensă au pus pe capul celor doi criminali evadaţi

Poliţia americană e în stare de alertă. Ce recompensă au pus pe capul celor doi criminali evadaţi
Sursa foto: Foto: english.alarabiya.net
08 Iun 2015   •   11:46

Poliţia americană şi cea canadiană sunt în stare de alertă după ce doi deţinuţi extrem de periculoşi au evadat dintr-o închisoare de maximă securitate din statul New York. Evadaţii au muncit, pe ascuns, zile întregi ca să scape din celulă. Şi înainte să fugă, le-au lăsat gardienilor un mesaj ironic. Este prima evadare din istoria de 150 de ani a penitenciarului.

Cei doi deţinuţi fugiţi dintr-un penitenciar de maximă securitate, supranumit Mica Siberie, aflat la graniţa cu Canada, sunt de negăsit. Autorităţile americane au mobilizat resurse importante pentru a-i găsi pe evadaţi consideraţi deosebit de periculoşi. Pe drumurile care ies din statul New York au fost amplasate numeroase puncte de control, însă poliţiştii americani spun că deţinuţii ar fi trecut deja graniţa.

Autorităţile federale oferă chiar şi o recompensă de 100 de mii de dolari pentru informaţii despre cei doi fugari. Au primit câteva sute de informaţii însă niciuna nu a dus până acum la prinderea evadaţilor. Potrivit conducerii închisorii, cei doi ar fi avut ajutor din afară.

Cei doi evadaţi sunt Richard Matt, de 48 de ani, condamnat la 25 de ani pentru răpire şi omor şi David Sweat, 34 de ani, condamnat la închisoare pe viaţă pentru crimă. Deţinuţii au fugit printr-un tunel pe care l-au săpat în celulele lor. Au făcut găuri în conductele de alimentare a închisorii în care s-au strecurat şi au ieşit printr-o gură de canalizare, pe o stradă din afara penitenciarului. Anchetatorii au găsit şi un bilet lăsat de fugari pentru conducerea puşcăriei, cu mesajul "Să aveţi o zi frumoasă!"

×
Parteneri
Marcel Ciolacu dă asigurări: Sunt bani de salarii si pensii
x close