Poliția austriacă, în alertă! Un minor ar fi fost implicat în plănuirea unui atac terorist la Viena

de A.M.P    |    23 Ian 2017   •   19:33
Poliția austriacă, în alertă! Un minor ar fi fost implicat în plănuirea unui atac terorist la Viena Foto: Agerpres/EPA

Un băiat având vârsta în jur de 14 ani a fost interogat de poliţia austriacă în legătură cu contactele avute cu un adolescent de 17 ani, suspectat de plănuirea unui atac terorist la Viena, a declarat un responsabil al Ministerului de Interne, scrie Agerpres.

'Cei doi erau în legătură directă şi aveau în vedere planuri pentru aceasta', a afirmat în cadrul unei conferinţe de presă Konrad Kogler, şeful pentru securitate publică din cadrul ministerului. El nu a dezvăluit sexul sau vârsta exactă a posibilului complice.

Suspectul, în vârstă de 17 ani, a fost reţinut vineri. Fiul unor imigranţi albanezi, acesta este suspectat că a complotat pentru un atac la metroul din Viena sau în alt loc public în viitorul apropiat.

După ce poliţia a cercetat telefonul mobil al băiatului şi comunicaţiile online, au fost alertaţi poliţiştii din Germania, care reţinuseră un tânăr de 21 de ani în weekend, în oraşul Neuss, în apropiere de Dusseldorf. Acest bărbat este suspectat că l-a ajutat pe tânărul de 17 ani să plănuiască atacul.

Adolescentul de 17 ani a călătorit în Germania cel puţin o dată, a afirmat Kogler.

Parteneri
x close