Antena 3 CNN Externe Poliţia din Dubai: Mossad-ul este implicat în asasinatul liderului Hamas, în proporţie de 99-100%

Poliţia din Dubai: Mossad-ul este implicat în asasinatul liderului Hamas, în proporţie de 99-100%

Poliţia din Dubai: Mossad-ul este implicat în asasinatul liderului Hamas, în proporţie de 99-100%
18 Feb 2010   •   20:30

Poliţia din Dubai a acuzat Mossad, serviciul secret israelian, că ar fi în spatele asasinării lui Mahmoud al-Mabhouh, liderul mişcării palestiniene Hamas, la data de 20 ianuarie, în Emirate. ?Investigaţiile noastre au scos la iveală faptul că Mossad este implicat în asasinat, în proporţie de 99-100%?, a declarat Dhahi Khalfan, şeful poliţiei din Dubai, citat de AFP.

?Dovezile din posesia noastră indică faptul că poliţia din Dubai a desoperit o legătură clară între suspecţi şi oameni cu legături directe cu Israelul?, a declarat generalul Khalfan.

Mabhouh, în vârstă de 50 de ani, a fost ucis pe 20 ianuarie în camera unui hotel din Dubai.
Pe 5 februarie, şeful poliţiei din Dubai a declarat că va emite un mandat de arestare pe numele prim-ministrului Benjamin Netanyahu dacă se dovedeşte că Mossad-ul este responsabil de asasinarea lui Mabhouh.

Generalul Khalfan a spus de asemenea că Interpolul a dat în urmărire 11 suspecţi în acest caz. Aceştia ar fi folosit paşapoarte europene pe parcursul acţiunii din Dubai, printre care acte din Irlanda, Marea Britanie, Franţa şi Germania.

Ambasadorii israelinei din Londra şi Dublin au fost somaţi joi de guvernul irlandez şi britanic, să ofere explicaţii în privinţa utillizării paşapoartelor false la asasinarea liderului Hamas.

Generalul Khalfan a declarat însă pentru publicaţia Al-Baqir că paşapoartele europene folosite de comando nu erau false.

?Ofiţerii de la serviciul de imigrări au fost antrenaţi de experţi în securitate pentru a depista paşapoartele false?, a spus el. ?Ei au pus în practică aceste proceduri la sosirea suspecţilor pe aeroport şi nu au descoperit nimic?. El a mai spus că ?poliţia va da publicităţii noi indicii, în plus faţă de filmările camerelor de supraveghere şi fotografii. Aceste noi indicii vor înlătura orice îndoieli referitoare la identităţile asasinilor?.

Antena3.ro

×
Subiecte în articol: Mossad Hamas asasinat
Parteneri
Afacerea de succes cu care un italian a dat lovitura în Buzău
x close