Antena 3 CNN Externe Poliţia din Rusia s-a mişcat "suspect" de repede. CINE este vinovat de moartea lui Nemţov: "Este un poliţist, decorat pentru curaj"

Poliţia din Rusia s-a mişcat "suspect" de repede. CINE este vinovat de moartea lui Nemţov: "Este un poliţist, decorat pentru curaj"

Poliţia din Rusia s-a mişcat "suspect" de repede. CINE este vinovat de moartea lui Nemţov: "Este un poliţist, decorat pentru curaj"
de O.P.    |    09 Mar 2015   •   06:45

La mai bine de o săptămână de la asasinarea lui Boris Nemţov, anchetatorii ruşi au adus în faţa justiţiei cinci dintre principalii suspecţi. Doi au fost puşi sub acuzare, iar ceilalţi vor rămâne reţinuţi în continuare.  Comitetul rus de investigaţii tratează cazul ca pe o comandă plătită, cu toate că presa vuieşte că ar fi o crimă în numele religiei.

Unul dintre arestaţi a fost şocat de caricaturile cu profetul Mahomed publicate în Charlie Hebdo şi a purtat o ură pentru susţinătorii acestora, printre care se numără şi Nemţov.

Cei cinci suspecţi în cazul asasinării lui Boris Nemţov au fost aduşi la Tribunalul din Moscova înconjuraţi de membri ai trupelor speciale. Toţi provin din Caucazul de Nord şi au fost reţinuţi în Inguşetia, aflată la graniţa cu Cecenia. Doar Anzor Gubaşev şi Zaur Dadaev au fost acuzaţi, oficial, de asasinarea lui Boris Nemţov, restul fiind reţinuţi în continuare. Zaur, un poliţist din Cecenia, decorat pentru curaj, şi-a declarat iubirea faţă de Profetul Mahomed în instanţă, iar judecătorul a admis declaraţia lui drept o mărturie a implicării sale în acest caz. Rudele şi vecinii suspecţilor spun că sunt nevinovaţi.
Un al şaselea suspect în dosarul asasinării lui Nemţov a murit într-o confruntare cu poliţia, la Groznâi în Cecenia. Bărbatul a fost rănit mortal când a aruncat o grenadă, atunci când forţele de ordine au pătruns în apartamentul său.

Voci din întreaga lume spun că e suspect cum oamenii "incomozi" pentru preşedintele rus Putin sfârşesc tragic.
Boris Nemţov a fost ucis pe 27 februarie. A fost împuşcat de patru ori în spate, în timp ce se plimba cu iubita lui la câţiva paşi de zidul Kremlinului.

×
Subiecte în articol: Boris Nemtov
Parteneri
Guvernul a decis: Toate pensiile vor fi livrate înainte de Paşte!
x close