Antena 3 CNN Externe Poliţia egipteană a arestat un jurnalist independent pentru că ar fi "incitat" la proteste anti-putere

Poliţia egipteană a arestat un jurnalist independent pentru că ar fi "incitat" la proteste anti-putere

Poliţia egipteană a arestat un jurnalist independent pentru că ar fi "incitat" la proteste anti-putere
Sursa foto: Foto: INTACT Images/EPA
12 Feb 2012   •   10:17

Poliţia egipteană a arestat un jurnalist independent australian, un student american şi pe traducătoarea lor sub acuzaţia că plătesc egiptenii să manifesteze împotriva regimului, conform AFP.

Jurnalistul Austin Mackell, studentul american Derek Ludovici şi Aliya Alwi au fost arestaţi la Mahalla, în regiunea Deltei, conform şefului poliţiei din provincia Nord, Mostafa Baz.

Toţi trei sunt suspectaţi că au organizat întâlnirea la Mahalla şi „incitarea oamenilor să protesteze”, în ziua în care activişti în domeniul democraţiei au lansat un apel la grevă sâmbătă, pentru a marca un an de la înlăturarea lui Hosni Mubarak de la putere.

Unii locuitori din regiune au declarat poliţiei că aceste trei persoane au plătit oameni pentru a manifesta.

Aliya Alwi a scris pe contul său de Twitter că ea şi Mackell sunt acuzaţi de incitare la proteste şi acte de vandalis. „Martori au fost prezenţi pentru a confirma acest lucru”, a scris ea pe Twitter.

„Raportul împotriva noastră tocmai a fost prezentat. În acesta se arată că mai mulţi martori ne-au văzut <oferind bani oamenilor pentru a fura şi a provoca haos>".

×
Subiecte în articol: Politie Egipt jurnalist independent proteste
Parteneri
O dronă militară s-ar fi prăbuşit în apropiere de Brăila
x close