Antena 3 CNN Externe Poliţia italiană caută complicii lui Mailat în presupuşii autori ai violului de Ziua Îndrăgostiţilor

Poliţia italiană caută complicii lui Mailat în presupuşii autori ai violului de Ziua Îndrăgostiţilor

Poliţia italiană caută complicii lui Mailat în presupuşii autori ai violului de Ziua Îndrăgostiţilor
Sursa foto: Mailat viol Roma
16 Mar 2009   •   17:16

Deşi problele împotriva celor doi români, acuzaţi că au violat o minoră de 14 ani la Roma par să nu mai stea în picioare, presa italiană îi vede mai nou ca pe complicii lui Mailat, în cazul vilului Givoanei Reggianni, din 2007.

Autorităţile din Italia anchetează o posibilă legătură între cazul Mailat şi violarea minorei de la Roma, pe 14 februarie 2009. Potrivit il Messagero, se pare că interpreta româncă, Ileaba Baboi, ar fi omis să precizeze faptul că agresorul, Nicolae Romulus Mailat, ar fi avut complici.

Poliţiştii bănuiesc că aceştia ar fi frecventat tabăra unde locuiau cei doi români arestaţi în dosarul violării adolescentei de 14 ani, Alexandru Isztoika Loyos şi Karol Racz.

Procurorii împreună cu mai mulţi profesionişti români încearcă acum să determine dacă în traducerile din timpul procesului totul a coincis cu mărturiile în română. Potrivit il Mesagero, scopul este să se determine dacă nu se poate intui, din anumite fraze, prezenţa unor complici în violentul incident din 30 octombrie 2007.

Potrivit presei italiene, dacă se va adeveri faptul că Mailat nu era singur atunci când a comis crima, se pune problema identităţii celor care l-au secondat şi, mai ales, cum de au rămas în umbră în tot acest timp.

Speculaţiile au început deja să apară în presă, informaţia că anumiţi indivizi din tabăra Tor di Quinto, unde locuia Mailat, fecventau tabăra din zona Santa Maria della Pietà, care îi adăpostea pe cei doi agresori ai minorei, ducând deja la diferite asocieri ale celor trei.

Mai mult, faptul că interpreta Ileana Baboi a fost agresată la puţină vreme după violul de pe 14 ferbuarie, de către un român care a ameninţat-o cu un cuţit, a făcut ca presa să se întrebe dacă scopul acestui atac era să o constrângă pe femeie să nu divulge anumite aspecte legate de cazul Mailat pe care le-ar fi putut şti.

Unul dintre cei doi români acuzaţi de violarea italiencei de 14 ani, la Roma, a cerut eliberarea din arest, după ce testele ADN au indicat faptul că nu el este autorul violului. Karol Racz a rămas totuşi în arestul poliţiei italiene în baza unui mandat de arestare pentru o infracţiune mai veche, autorităţile acuzându-l că a violat o femeie de 41 de ani. Aceasta a recunoscut că nu este sigură că românul este autorul violului, deşi iniţial îl identificase pe acesta. Mai mult testele ADN par să îl exonereze de vină şi în acest caz.

Racz, în vârstă de 36 de ani, fusese arestat împreună cu Alexandru Loyos Isztoika de 19 ani, pentru violarea unei adolescente în zona Caffarella, în 14 februarie 2009.

Judecătorii au anulat deja mandatul de arestare emis pe numele lui Racz pentru violarea adolescentei.

Antena3.ro

×
Subiecte în articol: Ziua Indragostitilor
Parteneri
Mărturia exclusivă a celui care l-a dus pe Prințul Paul în Malta
x close