Poliţia kenyană a reţinut cinci suspecţi în cazul atacului împotriva centrului comercial Westgate, dar nu i-a deferit încă justiţiei

de M.T.    |    29 Oct 2013   •   17:23
Poliţia kenyană a reţinut cinci suspecţi în cazul atacului împotriva centrului comercial Westgate, dar nu i-a deferit încă justiţiei

Poliţia kenyană a reţinut cinci suspecţi în cazul atacului islamist împotriva centrului comercial Westgate din Nairobi, comis pe 21 septembrie, dar nu i-a deferit încă justiţiei, deoarece trebuie să examineze un schimb de SMS-uri, informează AFP, citată de Mediafax.

„Există diferite întrebări care necesită o anchetă aprofundată. Ne-am fi dorit să deferim cinci terorişti în faţa unui tribunal, dar am decis să examinăm înainte de toate un schimb de SMS-uri care a avut loc pe 17 septembrie”, a precizat Ndegwa Muhoro, şeful Serviciului de Investigaţii Criminale al poliţiei kenyene, în cadrul unei conferinţe de presă.

Pentru moment, ancheta a stabilit existenţa unui „apel telefonic spre Norvegia pe parcursul atacului” de la Westgate, a adăugat Muhoro, fără a oferi însă mai multe amănunte.

De asemenea, oficialul din cadrul poliţiei a precizat că Interpolul a ajutat Kenya în timpul anchetei, „mai ales pentru examinarea a patru cadavre care ar aparţine unor atacatori".

Atacul împotriva centrului comercial Westgate din Nairobi s-a soldat cu 67 de morţi şi aproximativ 20 de dispăruţi.


Parteneri
x close