Antena 3 CNN Externe Poliţia malaysiană percheziţionează domiciliile piloţilor zborului dispărut de pe radare

Poliţia malaysiană percheziţionează domiciliile piloţilor zborului dispărut de pe radare

Poliţia malaysiană percheziţionează domiciliile piloţilor zborului dispărut de pe radare
Sursa foto: Foto: Agerpres/Xinhua
16 Mar 2014   •   10:30
Poliţia malaysiană a percheziţionat domiciliile celor doi piloţi ai zborului MH370, care a dispărut de pe radare fără să lase vreo urmă, în urmă cu opt zile, şi examinează simulatorul de zbor pe care comandantul de bord îl avea acasă, au anunţat autorităţile duminică, relatează AFP, conform Mediafax.
"Poliţia a percheziţionat domiciliul pilotului sâmbătă", anunţă Ministerul Transporturilor într-un comunicat. "Ofiţerii au vorbit cu familia pilotului, iar experţi examinează simulatorul de zbor al acestuia", adaugă ministerul.
"Poliţia a percheziţionat şi domiciliul copilotului", se arată în comunicat, în care se precizează că este vorba despre o procedură "normală".
Rude sau colegi ai celor doi piloţi au vorbit, în presă, despre profesionalismul şi caracterul echilibrat ale comandantului Zaharie Ahmad Shah, în vârstă de 53 de ani, şi copilotului Fariq Abdul Hamid, în vârstă de 27 de ani.
Comandantul avea acasă un simulator de zbor, însă experţi din cadrul sectorului aerian afirmă că nu este un lucru atât de rar în cazul unor piloţi pasionaţi.
Copilotul a invitat în cabină o tânără sud-africană, în cursul unui zbor pe ruta Phuket (Thailanda)- Kuala Lumpur, în 2011, potrivit declaraţiilor acesteia pentru televiziunea australiană. Invitarea unui pasager în cabină este strict interzisă, în urma atentatelor din septembrie 2001.
Autorităţile malaysiene au anunţat sâmbătă că dezactivarea sistemelor de comunicaţie şi schimbarea traiectoriei Boeingului 777 către Oceanul Indian "corespund unei acţiuni deliberate a cuiva din avion", acesta continuând să zboare timp de aproape şapte ore.
Anchetatorii vor analiza personalităţile şi profilurile celor 227 de pasageri şi 12 membri ai echipajului.
 

×
Parteneri
ANM: Zonele cele mai afectate de praful saharian
x close