Antena 3 CNN Externe Poliţia poloneză a dejucat un atentat terorist la adresa preşedintelui Komorowski

Poliţia poloneză a dejucat un atentat terorist la adresa preşedintelui Komorowski

Poliţia poloneză a dejucat un atentat terorist la adresa preşedintelui Komorowski
20 Noi 2012   •   12:40

Poliţia şi agenţiile de informaţii poloneze au reuşit să împiedice un atentat terorist, care îl viza pe preşedintele Bronislaw Komorowski, se arată într-un comunicat al forţelor de ordine de la Varşovia, remis astăzi presei.
Pe lângă preşedintele polonez mai erau vizaţi şi alţi oficiali de rang înalt.

Anchetatorii spun că un cetăţean din Cracovia plănuia un atac împotriva "organismelor constituţionale" ale Poloniei, în timpul evenimentelor organizate cu prilejul sărbătoririi Zilei de Independenţă, din 11 noiembrie.

"El pregătea o explozie puternică, având ca ţintă vieţile multor oameni", a declarat un reprezentant al procurorilor, pentru postul de radio RMF FM.

Pe numele suspectului a fost deschis un dosar de urmărire penală. Conform rechizitoriului, cel arestat călătorise de câteva ori între Cracovia şi Varşovia, pentru a studia ruta de desfăşurare a sărbătorii naţionale.

Agenţia de securitate Internă (ABW), cea care conduce ancheta, spune că suspectul avea de gând să comită atacuri asupra sediului Parlamentului şi a Guvernului. ABW va furniza mai multe informaţii, referitoare la caz, în cursul unei conferinţe de presă viitoare.

×
Subiecte în articol: Polonia Varsovia atentat terorist
Parteneri
Românii pentru care se reduce vârsta de pensionare
x close