Antena 3 CNN Externe Poliţia poloneză a reţinut zeci de clienţi ai unei firme care i-a vândut fitiluri lui Anders Breivik

Poliţia poloneză a reţinut zeci de clienţi ai unei firme care i-a vândut fitiluri lui Anders Breivik

Poliţia poloneză a reţinut zeci de clienţi ai unei firme care i-a vândut fitiluri lui Anders Breivik
Sursa foto: Foto: Mediafax/AFP
12 Oct 2011   •   18:52

Poliţia poloneză a reţinut zeci de clienţi ai unei firme din Poznan care vindea prin Internet produse chimice şi care i-ar fi vândut fitiluri lui Anders Behring Breivik, autorul atacurilor din Norvegia, informează AFP.
   
Poliţia a percheziţionat 85 de case ale unor clienţi ai firmei aparţinând unui student la Chimie în vârstă de 26 de ani.
   
Persoanele reţinute sunt suspectate de "fabricarea, transformarea, depozitarea, utilizarea şi tratarea de substanţe explozive", afirmă purtătorul de cuvânt al Parchetului din Poznan, Magdalena Prus.
   
Poliţia poloneză a fost informată despre activităţile firmei, care sunt legale, de autorităţile norvegiene.
   
Behring Breivik, în vârstă de 32 de ani, a utilizat fitiluri comercializate de firma poloneză pentru testele sau pentru atentatul cu bombă comis la sediul Guvernului norvegian pe 22 iulie. Atentatul a fost urmat de atacul armat de pe Insula Utoya. În total, 77 de persoane au fost ucise în ambele atacuri.
   
În noiembrie 2010, Behring Breivik a trimis un email companiei poloneze pentru a întreba care este preţul unui fitil cu diametrul de câţiva milimetri, conform ziarului Gazeta Wyborcza.
   
Comerciantul a răspuns că un metru de fitil costa un zlot. Comanda norvegianului a fost de 15 metri de fitil, iar preţul total, inclusiv al livrării, a fost de 45 de zloţi (11 euro).

×
Parteneri
Noi detalii despre starea lui Florin Piersic
x close