Antena 3 CNN Externe Anunţul Poliţiei, după ce l-a căutat pe Salah Abdeslam în toată Germania

Anunţul Poliţiei, după ce l-a căutat pe Salah Abdeslam în toată Germania

Anunţul Poliţiei, după ce l-a căutat pe Salah Abdeslam în toată Germania
Sursa foto: Foto: www.theaustralian.com.au
24 Noi 2015   •   18:54

Poliția germană a lansat marți, în nord-vestul țării, o operațiune de căutare a lui Salah Abdeslam, suspect-cheie în atentatele teroriste comise la Paris pe 13 noiembrie și soldate cu 130 de morți și peste 350 de răniți, dar a anunțat că deocamdată nu a găsit indicii că acesta s-ar afla în Germania, informează Reuters, potrivit Agerpres.

 
Polițiștii germani au primit o informație conform căreia Abdeslam s-ar putea afla în zona localităților Minden și Lubbecke, din landul Renania de Nord-Westfalia. 
 
Salah Abdeslam (26 de ani), al cărui frate Ibrahim s-a aruncat în aer în atacurile teroriste de la Paris, este urmărit după atentatele din capitala franceză. În calitate de cetățean francez, el poate călători liber în țările din spațiul Schengen, unde nu există controale frontaliere. 
 
Poliția din orașul Bielefeld a anunțat că a primit o informație de la un martor, conform căreia acesta a văzut o persoană care pare să fie Salah Abdeslam. 
 
"După primele investigații, până acum nu există niciun indiciu pentru a confirma suspiciunea. Desfășurarea de forțe continuă pentru moment", a spus un purtător de cuvânt al poliției germane. 
 
Acesta a dezmințit informația apărută într-un cotidian german potrivit căreia o persoană ar fi fost arestată în urma operațiunii de marți a poliției germane în nord-vestul țării. 
 
Salah Adbeslam ar fi fost văzut joi seară în cartierul bruxellez Anderlecht, la bordul unui automobil de fabricație franceză, conform presei belgiene. El ar fi fost zărit la începutul serii de joi pe Chaussée de Ninove, în cartierul Anderlecht. Ulterior, și-ar fi abandonat mașina în zona Gare du Midi din Bruxelles. 
 
Pe 15 noiembrie, Belgia a emis un mandat de arestare internațional pe numele lui Salah Abdeslam. Al treilea frate Abdeslam, identificat de presă drept Mohamed Abdeslam, a fost reținut pe 14 noiembrie și eliberat după două zile de către poliția belgiană. 

×
Parteneri
Românii care vor fi obligați să își instaleze al doilea contor pentru energie
x close