Antena 3 Externe Poliţia turcă a arestat aproape 1.000 de persoane în timpul protestelor de vineri şi sâmbătă

Poliţia turcă a arestat aproape 1.000 de persoane în timpul protestelor de vineri şi sâmbătă

de G.S.    |    02 Iun 2013   •   09:23
Poliţia turcă a arestat aproape 1.000 de persoane în timpul protestelor de vineri şi sâmbătă
Sursa foto: Foto: Agerpres/AP
Poliţia turcă a arestat 939 de persoane în timpul celor 90 de manifestaţii care au avut loc vineri şi sâmbătă în mai multe oraşe ale ţării, a anunţat ministrul turc de interne, Muammer Guler, citat de agenţia Reuters.
 
Potrivit oficialului turc, în protestele violente au fost rănite 79 de persoane. Manifestaţiile au fost declanşate de intervenţia în forţă a poliţiei pentru evacuarea a câteva sute de activişti care ocupau de trei zile Parcul Gezi, din Piaţa Taksim, în încercarea de a împiedica tăierea a 600 de copaci ce nu permiteau ridicarea unui controversat proiect imobiliar. 
 
De la Istanbul protestele s-au extins în alte oraşe, precum Izmir (vest), Antalya (sud) sau capitala Ankara, şi au căpătat un pronunţat caracter politic, manifestanţii exprimându-şi nemulţumirea faţă de politica guvernului. 
 
Premierul turc, Recep Tayyip Erdogan, a admis sâmbătă că poliţia a acţionat în anumite cazuri într-un mod 'extrem', dar a refuzat să reconsidere proiectul de amenajare urbană contestat. 
 

Ai imagini sau informaţii care ar putea deveni o ştire? Trimite-ne un mesaj la numărul 0744.882.200 pe Whatsapp sau Signal

×
Parteneri
x close